U subotu 21.3.2020. večernju svetu misu bez vjerničkog puka predslavio je fra Marinko Šakota.

Pozvao je sve vjernike koji prate večernji molitveni program preko live strama ili facebooka da se klanjaju Ocu u Duhu i Istini i da se poput Isusa koji je u svojoj pustinji tražio Oca i svi vjernici koji zbog ove svjetske situacije pandemije koronavirusom, također u svojim pustinjama uzrokovanim zabranom kretanja, pokušaju naći i stupiti u odnos s Ocem.

Na kraju svete mise pozvao se na obavijest stožera civilne zaštite o zabrani kretanja za osobe ispod 18 i iznad 65 godina te zabranu okupljanja većeg broja ljudi. U skladu s tim odlukama i svećenici Broćanskog dekanata donijeli su odluku da od večeras neće biti svetih misa s narodom.

Fra Marinko je istaknuo kako ovu odluku nije bilo lako donijeti, ali da to smatraju u ovom trenutku jedino pametno. Kako bi spriječuli širenje ovog virusa najvažnije je prestati se kretati. Na ovaj način pokazujemo našu ljubav prema ljudima – tako što se prestajemo okupljati. Kao što je sv. Josip pobjegao u Egipat kako bi zaštitio Mariju i Isusa, i mi sada trebamo štititi svakoga od vas tako što vas pozivamo da ostanete u svojim kućama. A ovo je i prilika da još intenzivnije živimo korizmu u našim izolacijama: molitvu, post, Božju Riječ… Možemo kukati za onim što nemamo (sv. misu) ili možemo gledati sve ono što imamo (šutnja, molitva, post….). Posebno mi koji smo u Gospinoj školi znamo što trebamo činiti!!!

Od večeras, osim svetih misa, nema ni drugih okupljanja: zajedničke molitve krunice na Podbrdu nedjeljom u 14 sati, niti križnog puta – petkom u 14 sati. Svi ste pozvani ostati kući – pozvao je fra Marinko, istaknuvši kako smo svejedno ujedinjeni u Duhu preko live streama u velikom broju od otprilike 2 000 000 pregleda svake večeri.

Fra Marinkovu propovijed poslušajte u nastavku:

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa Franjo najavio godinu 'Laudato si'
24. May 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.