Humanitarna organizacija „Associazione Regina Pacis“ iz Pescate, provincija Lecco iz sjeverne Italiije, pod vodstvom Alberta Bonifaccia, okuplja volontere koji još od 1991. godine redovito dovoze različitu humanitarnu pomoć potrebitima u BiH.

Inspirirani su Gospinim porukama i svaki humanitarni put iskoriste za kratku duhovnu okrijepu u Međugorju. Ovaj put, na iznenađenje njih samih, iako pripadaju „crvenoj zoni“ korana virusa u Italiji (dolaze iz Bergama, Bresce, Bolzana, Milana...), i iako nisu imali putovnice, uspjeli su u samo tjedan dana organizirati sve papire i robu (začudo čak dobiti i putovnice na koje se u prosjeku u Italiji čeka oko 2 mjeseca) i sa 4 kombija humanitarne pomoći i 8 ljudi probiti se sa sjevera Italije, preko Slovenije, Hrvatske do BiH. Kažu kako su im Kraljica Mira i sv. Josip, čije slike nose na svojim kombijima, otvarali granice.

Krenuli su u petak 29. svibnja, a u subotu oko podneva su došli u Međugorje. Obišli su neke svoje poznate „ciljeve“ kojima donose pomoć poput nekih zajednica u Međugorju, siromašnih obitelji u Nevesinju, Crveni križ i javnu kuhinju u Mostaru, starački dom u Ljubuškom… Povratak planiraju u utorak 2. lipnja 2020. medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Molitva biskupa Bogdana na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.