Po riječi Božjoj

Riječ je tijelom postala – to je poruka Božića. I to ne bilo kakva riječ, već Riječ pisana velikim slovom, Božja Riječ kojom je stvoren svijet, stigla je k nama. Sve što se događa na svijetu, događa se po toj Riječi.

Svijet je pun poruka. I svaki čovjek šalje poruke. Kad se ne osjećamo dobro govorimo svojim stavom i ponašanjem: Zar ne vidiš da mi je loše? Kad smo pak sretni dignute glave govorimo: Pogledajte me! Kad želimo da nas puste na miru, već izdaleka poručujemo: Molim te nemoj mi sad dolaziti.

U svjetlu vjere, mi smo živa Božja poruka. Što više prihvaćamo i čuvamo u sebi Krista, odnosno, Božju poruku, to ćemo više i mi biti ljudima oko sebe poruka pouzdanja i nade, a napose poruka mira i duboke radosti poput poruke Božića koja kako prije više od 2000 godina, tako i danas glasi: Evo javljam vam Blagovijest, veliku radost za sav narod.

Želimo primiti Božju riječ jer želimo da nas obraduje, ali trebamo biti svjesni nužnosti da tu riječ nikad ne zatvorimo u zaključani sef jer ona uvijek želi govoriti. Budimo i mi nositelji Božje poruke i glasnici njegove radosti.

Moliti kroz došašće: dan 9 – Luka 1,76‐77

Luka 1,76‐77 – A ti, dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove, da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih.

Za meditaciju:

Ovim riječima Zaharija je posvetio svoga sina Ivana Krstitelja Gospodinu. Ivan Krstitelj vjerno je vršio tu zadaću. Moli danas Boga da ti pokaže načine kako ćeš kroz svoje riječi i djela njega proslaviti i donositi drugima njegovo spasenje.

Molitva:

Bože koji si pun razumijevanja, daj mi mudrosti da budem što bolji glasnik nebeskog kraljevstva. Amen.

Nek se vine, Gospodine, naša molitva pred tvoje lice: daj da ovo vrijeme čekanja tebi iskreno služimo i čista srca proslavimo veliko otajstvo utjelovljenja tvoga Sina.

Koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Preminuo fra Viktor Kosir
01. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.