Nakon poboljšanja zdravstvenog stanja 93-godišnjaka koji je bio zaražen koronavirusom u Italiji, bolnica ga je zamolila da plati cijenu za disanje na respiratoru za jedan dan.

Starac je zaplakao.

Liječnik mu je rekao da ne plače zbog računa, no ono što je starac odgovorio, rasplakalo je sve liječnike: „Ne plačem zbog novca koji moram platiti. Sve ovo mogu platiti. Plačem jer dišem Božji zrak već 93 godine, ali ga nisam nikad platio. Cijena disanja na respiratoru je 500 € za jedan dan. Znate li koliko dugujem Bogu? Nikad prije nisam zahvalio Bogu na tome!“

Riječi ovoga starca vrijede razmišljanja. Kada slobodno udahnemo zrak bez bolova ili bolesti, zrak ne shvaćamo ozbiljno. Tek kada uđemo u bolnicu, možemo saznati da čak i udisanje kisika pomoću uređaja košta. Zahvaljujem Bogu na vremenu koje mi je dao u cijelom životu da mogu slobodno disati! Hvala ti, Gospodine, što si sve moje račune platio na križu.

Autor: Krešimir Merket

Izvor: Book.hr

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Nekad je bila najveća kršćanska crkva, danas je muzej i opet bi mogla postati džamija
03. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.