„Pjevajmo, braćo, Aleluja ne da svoj odmor veselim učinimo, već da naš rad postane radostan.

Pjevajte kao što pjevaju putnici, koji ne prestaju dalje hodati. Pjevajte da utjehu zadobijete u naporu. No pazite i nemojte se obeshrabriti. Pjevajte i dalje hodite." Ove riječi svetog Augustina jasno izražavaju istinsku radost Uskrsa, ali i svijest ovozemaljskog putovanja koje se živi u vjeri da naši grobovi nisu naša posljednja prebivališta.

Jedna od glavnih značajki vazmenog vremena upravo jest usklik „Aleluja" što na Hebrejskom znači „Hvalite Gospodina", a u knjizi Otkrivenja odjekuje kao pjesma pobjednica koju pjevaju otkupljenici. Zbog toga pedeset dana proslave vazmenog otajstva predstavlja nebesku sreću, vremena radosti koja će nadoći, vremena odmora, ispunjenja i vječnoga života.

Danas pjevamo „Aleluja" na svom putovanju, a jednom će to biti „Aleluja Domovine". Danas pjevamo „Aleluja" ne da se proveselimo u odmoru, već da „ublažimo svoj teret", kaže sveti Augustin. Stoga pjevajmo kao što običava pjevati putnik. Pjevajmo, ali idimo naprijed. Zaboravimo umor pjevajući, ali pazimo da ne klonemo duhom. Pjevajmo i idimo naprijed u onoj nadi iščekivanja Duha Svetoga, Duha Branitelja, Duha koji će nas upućivati u svu Istinu. Stoga...

...Aleluja tebi Raspeta i Uskrsla Ljubavi što si ruku svoju na nas stavio. Doista, Uskrsnu Gospodin – Njemu slava i vlast u vijeke vjekova. Amen.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 13.7.2020.
13. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.