Papa Franjo blagoslovio je jučer u predvorju svetog Damaza veliko zvono koje bi se, prema ideji poljskih katolika, trebalo oglašavati u obrani nerođenog života.

– Neka njegov zvuk probudi savjest zakonodavaca i svih ljudi dobre volje u Poljskoj i cijelom svijetu – rekao je papa Franjo prilikom blagoslova.

Zvono Glasa nerođenih, koje je naručila zaklada 'Da životu', simbolično je zvono koje se koristi na poljskom Hodu za život i drugim događajima u promicanju života. Ukrašen je ultrazvučnom slikom nerođenog djeteta i citatom blaženog Jerzyja Popiełuszka: 'Život djeteta započinje pod majčinim srcem'.

Uz to, zvono sadrži dvije ploče koje simboliziraju Deset zapovijedi. Na prvom su Isusove riječi: 'Ne mislite da sam došao dokinuti zakon' (Mt 5; 17), a na drugom je zapovijed: 'Ne ubij' (Izl 20; 13).

Papa Franjo prva je osoba koja je zazvonila simboličnim zvonom, te je iskazao nadu da će zvono pratiti događaje usmjerene poštovanju vrijednosti ljudskog života od začeća do prirodne smrti, prenosi Laudato.

U Poljskoj zakon dopušta pobačaj samo u slučajevima silovanja, incesta, ugroze života majke ili abnormalnosti fetusa. Godišnje se izvrši oko 700 do 1800 legalnih pobačaja.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Devetnica za duše u čistilištu
23. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.