Papa Franjo se na kraju jučerašnje  audijencije osvrnuo na misijski mjesec listopad i važnost molitve za spas čovječanstva, posebno siromašnih. Spomenuo se također svetoga Ivana Pavla II. uoči njegova liturgijskog spomena


Budite hrabri u naviještanju evanđeoske poruke, riječima i primjerom, u svakoj sredini – tim se riječima papa Franjo obratio vjernicima talijanskoga jezika nakon kateheze na općoj audijenciji. Posebno se osvrćući na misijski mjesec listopad, podsjetio je da je on snažan poziv kršćanima da se osjete odgovornima u širenju kraljevstva Božjeg.

Pozdravljajući pak poljske hodočasnike Papa se spomenuo svetoga Ivana Pavla II., čiji se liturgijski spomen slavi sutra, i to također u godini u kojoj se obilježava 100. godišnjica njegova rođenja. Bio je čovjek duboke duhovnosti – rekao je Papa – svakog je dana kontemplirao svjetlo Božje lice u liturgijskoj molitvi i u razmatranju psalama. Sveti Ivan Pavao II. je također poticao sve kršćane da dan započnu hvalom Gospodinu, prije nego što krenu, ne uvijek laganim, putovima svakodnevnoga života – napomenuo je papa Franjo.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 1.12.2020.
01. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.