U pozdravima vjernicima na različitim jezicima, na kraju opće audijencije, papa Franjo ih je pozvao da posvete vrijeme molitvi, nadahnuti tjednima koji prethode Božiću

Nada u istinu koja spašava, svjetlost jača od tame, hod koji preobražava srce – sve je to došašće, a papa Franjo je na kraju opće audijencije želio podsjetiti Crkvu u cijelom svijetu, na važnost liturgijskoga razdoblja koje započinje za nekoliko dana. U ova teška vremena za mnoge, potrudimo se otkriti veliku nadu i radost, koje nam daje dolazak Sina Božjega na svijet – rekao je Papa vjernicima francuskoga jezika, dok je, obraćajući se talijanskim vjernicima istaknuo da nedavna svetkovina Krista Kralja pokazuje da nas je Isus oslobodio od moći tame, kako bi nas uveo u svoje Kraljevstvo i od nas učinio vjerodostojne svjedoke istine koja spašava.

Vjernicima engleskoga jezika Papa je kazao da tijekom četiri tjedna došašća, kojim započinje liturgijska godina, Kristovo svjetlo može osvijetliti naše putove i raspršiti tamu u našem srcu.

Zanima te i ovo?
U drevnoj armenskoj crkvi Turci zapalili roštilj
18. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.