Nakon molitve Kraljice neba papa Franjo je izrazio posebnu zabrinutost zbog povećanja napetosti u Jeruzalemu, gradu višereligijskoga i višekulturnoga identiteta, te zajamčio svoje molitve kako bi taj grad bio mjesto susreta, a ne sukoba. Pritom je zatražio zajednička rješenja. Osudio je atentat počinjen u Kabulu, u kojemu su stradale brojne djevojke, te spomenuo i Kolumbiju u kojoj vladaju napetosti i nasilje

S posebnom zabrinutošću pratim događaje u Jeruzalemu – tim je riječima nakon molitve Kraljice neba, papa Franjo privukao pozornost na Sveti grad, moleći za to da on bude mjesto susreta, a ne oštrih sukoba; da bude mjesto molitve i mira. Potičem sve da traže zajednička rješenja, kako bi se poštovao višereligijski i višekulturni identitet Svetoga grada, i kako bi prevladalo bratstvo. Dosta je sukoba – istaknuo je Papa.

Svoje je misli upravio i na Kolumbiju. Također, želim izraziti svoju zabrinutost zbog napetosti i nasilnih sukoba u Kolumbiji, u kojima ima poginulih i ranjenih – rekao je te primijetio – Mnogo je Kolumbijaca ovdje, molimo za vašu domovinu.

Molimo za žrtve terorističkoga atentata počinjenoga jučer u Kabulu – potaknuo je pak Sveti Otac govoreći o nečovječnom djelu u kojemu su ubijene brojne djevojke dok su izlazile iz škole. Jamčeći svoju blizinu pozvao je na molitvu za – kako je rekao – svaku od njih i za njihove obitelji, te dodao – Neka Bog Afganistanu podari mir.

Najmanje je 50 osoba izgubilo život u eksplozijama u jednoj ženskoj školi u zapadnom dijelu Kabula. Novi je podatak, u odnosu na prijašnji koji je govorio o 30 žrtava, dao danas prijepodne glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova, koji je objasnio da su nakon prve bombe eksplodirale još dvije. Učenice, prestrašene prvom iznenadnom eksplozijom, pobjegle su iz zgrade, ali je u tom trenutku došlo do još dviju eksplozija u kojima su one izgubile život.

Eksplozije su upravo planirane tako da bude što više žrtava. Ponovno dolazi do pojačanoga nasilja nad ženama i protiv obrazovanja u Afganistanu. U ožujku ove godine ubijene su tri novinarke upravo zato što su bile žene; ekstremisti, naime, ne podnose ideju da žene rade novinarski posao.

Zanima te i ovo?
Djevojka sa sindromom Down prepisala cijelu Bibliju
19. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.