Hrvatski zastupnik Predrag Fred Matić Europskom parlamentu dao je šokantan prijedlog, a reagirao je i glavni europski kardinal

Lider svih europskih biskupskih konferencija, kardinal Jean-Claude Hollerich, upozorio je da će Europski parlament učiniti veliki grijeh ako prihvati izviješće hrvatskog zastupnika Predraga Freda Matća koji predlaže da se abortus proglasi ljudskim pravom te da se ukine ‘prigovor savijesti’ liječnika, piše dnevno.hr.

Izviješće je pokušaj “natjerati Europski parlament da glasa o abortusu kao o ljudskom pravu i protiv slobode savjesti u institucijama”,napomenuo je kardinal Hollerich. “Jasno je da se ne možemo složiti.”

O skandaloznom izviješću, koji je Europskom parlamentu predstavio hrvatski političar Predrag Fred Matić, Europa treba raspravljati 23. lipnja, a glasanje će se održati sljedeći dan.

“Mislim da moramo jasno staviti do znanja da je odobravanje takvog izvještaja protiv supsidijarnosti, jer je abortus predmet nacionalnog zakonodavstva i zakona koji nisu europski”, rekao je Hollerich. “Stoga bi bio veliki grijeh za Europsku uniju da ne poštuje supsidijarnost o kojoj uvijek govori.” Kardinal je rekao da misli da je to najbolji argument za uvjeravanje političara EU da glasaju protiv tog prijedloga izvješća.

Također, kardinal je upozorio da će pitanje vjerske slobode uskoro postati jedan od najvećih problema u budućnosti, piše catholicnewsagency.com

Zanima te i ovo?
Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.