Pod Svetom misom su fra Antonio Musa i fra Nikola Jurišić položili svoje svečane (doživotne) zavjete

U crkvi na Širokome Brijegu, u nedjelju 3. rujna 2017. pod Svetom misom u večernjim satima dvojica fratara: fra Antonio Musa iz Župe Uznesenja BDM, Široki Brijeg i fra Nikola Jurišić iz Župe Bezgrešnoga začeća BDM, Posušje, položili su svoje svečane (doživotne) zavjete.

Misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. U koncelebraciji su bili gvardijan fra Tomislav Puljić, meštar hercegovačkih bogoslova fra Ivan Landeka ml., i još dvadesetak fratara uz velik broj vjernika. Misno slavlje uzveličali su svojim pjevanjem bogoslovi i novaci uz ravnanje fra Stanka Mabića. U liturgiji su u asistenciji služili bogoslovi.

Provincijal fra Miljenko je svoju homiliju započeo riječima pjesme: „Ja sam siromašan čovjek. Moje blago su predanost Tebi i srce čisto da idem s Tobom“, te sve povezao s misnim čitanjima. Zavjetovanike je pozvao na razboritost i ozbiljnost da, živeći siromaštvo, poslušnost i čistoću, sretno i spretno prođu ljudsku stazu obilježenu mukama i radostima, a da im duša ostane cijela i zagledana u onaj vječni mir kojega „svijet ne može dati“. Uzor je sv. Franjo koji je imao čisto srce, ponizan i siromašan život, u trajnom osluškivanju Božje riječi! Pozvao je sve nazočne da zavjetovanike prate svojim molitvama.

Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja, gdje su fratri u rukama provincijala položila svoje doživotne zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće, predajući se potpuno Bratstvu. Na kraju Misnoga slavlja nazočne je pozdravio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić te uputio čestitke svečano zavjetovanim fratrima i njihovim obiteljima. Nakon Mise nastavljeno je druženje uz okrepu u prostorijama samostana. (kta/miriam)

Preporučujemo

Zanima te i ovo?
Vojni kapelan pretvarao se da je zločinac kako bi spasio dječaka od trgovaca organima
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.