Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom“ (usp Dj 1, 14), tema je molitve krunice koju je danas poslijepodne, s početkom u 17 sati i 30 minuta, papa Franjo predvodiio iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, povezanima s više marijanskih svetišta u cijelom svijetu.

A u tu molitvu videovezom, uključila se i župa Međugorje iz međugorske crkve sv. Jakova. Sveti je Otac stavio pred Mariju brojne brige i boli čovječanstva, koje je otežala pandemija koronavirusa, prenosi Radio Vatikan.

U molitvi su sudjelovale osobe koje je pandemija na neki način izravno dotaknula: jedan liječnik i jedna medicinska sestra, kao predstavnici zdravstvenoga osoblja koje je u bolnicama na prvoj crti u borbi protiv virusa; zatim jedna osoba koja je preboljela bolest Covid-19 i ozdravila te jedna koja je izgubila člana obitelji, kao predstavnici svih koje je virus dotaknuo na poseban način; jedan svećenik, bolnički kapelan, te jedna časna sestra, medicinska sestra, u ime svih svećenika i posvećenih osoba koje su uz one koji trpe zbog te bolesti; ljekarnik i novinarka predstavljali su sve osobe koje su i u vrijeme pandemije nastavile raditi služeći drugima; jedan volonter, pripadnik Civilne zaštite, s obitelji, bio je tu u ime svih koji su se nesebično zauzeli u toj zdravstvenoj krizi, te u ime cijeloga svijeta volonterstva; a sudjelovala je i jedna mlada obitelj kojoj se, upravo u ovom razdoblju, rodilo dijete, znak nade i pobjede života nad smrću.

Ovaj izvanredni događaj, u izravnom prijenosu putem mondovizije, organiziralo je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, u svrhu zaziva pomoći pred pandemijom koja je do sada u svijetu odnijela više od 360.000 života. S Vatikanskim se vrtovima povezalo više svetišta iz svijeta, među kojima – navedimo samo neke – Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Częstochowa, svetište Bezgrješnoga začeća u Washingtonu; s afričkoga kontinenta svetište u Nigeriji, u Obali Bjelokosti, iz Latinske Amerike svetište Naše Gospe od Guadalupe u Meksiku, Chiquinquira u Kolumbiji, te Luján i Milagro u Argentini. I naše Međugorje!!!

medugorje-videovezom-povezano-s-vatikanom-u-molitvi-krunice.jpg

Zanima te i ovo?
”Međugorje u molitvi sa Svetim Ocem”
15. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.