Dolazi umjesto mons. Giuseppea Pinta, koji je zbog zdravstvenih razloga napustio nuncijaturu prije isteka mandata.

Nadbiskup Giorgio Lingua imenovan je novim apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj. Na tom mjestu naslijedit će nadbiskupa mons. Giuseppea Pinta koji je zbog zdravstvenih razloga iz Hrvatske otišao prije isteka mandata, javlja Laudato.

Sveti Otac Franjo imenovao je dosadašnjeg apostolskog nuncija na Kubi preuzvišenog Giorgija Linguu da preuzme nuncijaturu u Hrvatskoj. Preuzvišeni Giorgio Lingua prije Kube je obnašao dužnost apostolskog nuncija u Jordanu i Iraku. Diplomatske poslove obavljao je i ranije u Obali Bjelokosti, SAD-u, u Državnom Tajništvu Svete Stolice u Odjelu za odnose s državama, te Italiji i Srbiji.

Mons. Giorgio Lingua, naslovni nadbiskup Tuscanie, rođen je 23. ožujka 1960. u Fossanu. Zaređen je za svećenika 10. studenoga 1984.g. i inkardiniran u biskupiju Fossano. Postigao je doktorat iz Kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. srpnja 1992.g. Uz materinski talijanski jezik govori francuski, engleski i španjolski.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa Franjo: "Plješćimo 'odbačenima', plješćimo starijim osobama, djeci, osobama s invaliditetom; plješćimo radnicima"
23. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.