Blagdan Gospe od Zdravlja proslavljen je u utorak 21. studenoga na Vlaki, Borovcima i Desnama.

U crkvi Gospe od Zdravlja na Vlaki u župi Slivno Ravno – Vlaka slavljene su dvije mise, piše misija.slobodnadalmacija.hr
Središnjoj misi prethodio je tradicionalni jedinstveni ophod lađama s Gospinim kipom po Maloj Neretvi uz molitve, marijanske pjesme i pratnju limene glazbe iz Opuzena. Misno slavlje predvodio je don Nikola Mikačić, župni vikar župe Gospe od Otoka u Solinu u koncelebraciji župnika don Marija Mihanovića i svećenika susjednih neretvanskih župa.

Govoreći kako su roditelji Blažene Djevice prikazali Mariju u hramu, u propovijedi se don Nikola zapitao - čemu se možemo nadati ako svoju obitelj ne prikažemo Bogu. Evo nam istine našeg života - Bog je jedina sigurnost, to ne smijemo nikada zaboraviti, i bit ćemo mirni u našim olujama, mirni kad dođu valovi, rekao je don Nikola.

Ne možemo bez zdravlja, ali ono nije najvažnije. Što mi znači ako živim u grijehu, prljavštini. Stoga, dolazimo redovito na ispovijed, čistimo se od grijeha, zar to nije najvažnije zdravlje. Mogu imati zdravlje, ali ako u sebi nisam sretan, ako nemam mir s Bogom i drugima, jesam li zdrav, potaknuo je na razmišljanje don Nikola.
Misna slavlja u trodnevnici predvodili su don Tomislav Bašić, don Stipe Ljubas i don Zvonimir Mijić.

U župama Neretvanskog dekanata blagdan Gospe od Zdravlja svečanije je proslavljen u Borovcima, gdje je središnje misno slavlje predvodio don Davor Bilandžić; vjernici župe Staševica hodočastili su do kapelice Gospe od Zdravlja na Prodan Brigu; vjernici župe Desne pješačili su dva sata do kapelice Gospe od Zdravlja, a misa je slavljena u crkvi Sv. Jure.

Zanima te i ovo?
Jesper Juul: Kako pametni telefoni i tableti izgladnjuju naša srca?
25. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.