Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je božićnu čestitku Svetom Ocu te mu čestitao Zlatni jubilej svećenstva.

Kardinal Puljić se u prvom redu iskreno zahvalio na pismu svećenicima od 4. kolovoza 2019. te naglasio kako je Sveti Otac tim pismom ohrabrio svećenike nakon nemilih napada radi skandala iz svećeničkih redova, piše Nedjelja.ba.

„Previše se pričalo samo o skandalima, a zaboravili smo one koji na terenu izgaraju za Kraljevstvo Božje. Ovo pismo ohrabruje. Hvala Vam, Sveti Oče!“, kazao je metropolit vrhbosanski, koristeći prigodu Papi čestitati Zlatni jubilej svećenstva.

„Znam da ćete dobiti brojne čestitke za Božić, pa neka se pridruži i ova čestitka iz „raspete Crkve“ u Bosni i Hercegovini. Zato u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica, svih duhovnih zvanja i njihovih kandidata, a posebno u ime našeg vjernog puka upućujem najsrdačnije čestitke za Božić.

Neka Vam Mali Isus bude utjeha, izvor snage i prosvjetljenje kao i radost vjere u svagdašnjici. U novoj godini 2020. neka Vas prati Božji blagoslov u dobru zdravlju i u modrom vodstvu Petrove lađe“, poručio je kardinal Vinko u svojoj čestici Svetom Ocu.

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 22.1.2021.
22. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.