Kako organizatori ističu, pokušaj obaranja svjetskog rekorda u najvećem broju ljudi istoga imena okupljenih na jednome mjestu, održat će se u nedjelju, 30. srpnja 2017. godine, na Gradskom stadionu HNK Kupres.

U cilju promocije vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture, potekla je ideja za povijesnim okupljanjem 1000 Ivana upravo u ovom živopisnom bosansko-hercegovačkom krajoliku odakle su i potekli stihovi poznate pjesme „Vratit će se Ivan s 1000 momaka“.

“Okupljanjem 1000 Ivana na jednom mjestu cilj je također promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju blagoslovom i misom u Crkvi Svete Obitelji u 11 sati.

Pokušaj obaranja svjetskog rekorda predviđen je u 13:30 sati, nakon čega će se održati svečani mimohod ulicama Kupresa te snimanje povijesne fotografije na gradskom trgu”, ističu organizatori, prenosi pogled.ba

Od 16 sati počinje bogat kulturno-umjetnički program, a redom će nastupiti Mate Bulić, Folklorna skupina „HKD Napredak“, KD „Kupreški momci“, Glazbeni sastav „Versi“, Bruno Baković, Mirko Švenda-Žiga, Tamburaški sastav „Đeram“, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson.

Zanima te i ovo?
Papa ispričao čudo koje je vidio u Argentini: "Ovo nije izmišljotina. Ovo sam ja osobno vidio"
13. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.