Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, iguman Danilo sa bratstvom manastira Žitomislić, arhijerejski namjesnik mostarsko-nevesinjski protojerej stavrofor Radivoje Krulj, svećeništvo i vjerni narod mostarskih parohija i cjelokupno sveštenstvo Eparhije zahumsko-hercegovačke uputili su podršku Katoličkoj crkvi u Međugorju i narodu u tom kraju.

"Draga braćo i sestre, vijest koju sa pažnjom slušamo ovih dana, da se virus korona proširio na neke od vas, a gotovo sve stavio u karantin duboko nas je rastužila i zabrinula. Izražavamo najdublje saosjećanje sa oboljelim sestrama i braćom. Naše želje pretačemo u usrdnu molitvu, Sinu Božijem Ljekaru i Iscjelitelju, da bude milostiv. Molimo se da pruži Svoju ruku punu iscjeljenja i lijeka, te podari zdravlje oboljelim, zaustavi dalje širenje virusa, a sve da nadahne trpljenjem, istrajnošću i nadom. Posebno molitveno vapijemo da sačuva djecu, štićenike ‘Majčinog sela’, sve zaposlenike i njihove porodice. Na vašu župu Čitluk i čitavo Brotnjo prizivamo milost i pokrov Presvete Bogorodice, brze pomoćnice i sigurne zastupnice", stoji u pismu upućenom Župnom uredu Svetog Jakova u Međugorju koje su uputili vladika i sveštenici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

U Međugorju je cijeli samostan u Miletini, te ustanova za nezbrinutu djecu “Majčino selo“ stavljeni u karantenu, jer je većina časnih i svećenika iz toga samostana zaraženo virusom korona, a u samoizolaciji su i svećenici iz Međugorja.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Nekad je bila najveća kršćanska crkva, danas je muzej i opet bi mogla postati džamija
03. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.