Žene iz  Domovinskog rata: ‘Igrajte za njih, za sjene koje vide i čuju’

“Igrajte večeras za njih, igrajte za njihovu slavu, igrajte za sjene koje vide u čuju, igrajte sa toliko strasti i ljubavi prema domovini sa koliko su oni ostavljali svoje živote”, pročitao je Babić
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić prije utakmice dobio je poruku žena iz Domovinskog rata – Zadar. Nakon ovakve poruke, pobjeda je bila neizbježna:

“Uvaženi izborniče Hrvatske rukometne reprezentacije, uvaženi članovi stručnog stožera, dragi igrači,

Ponosni na vaš uspjeh u dosadašnjem dijelu turnira, naša mala udruga želi vam uputiti jedan zahtjev uoči važne utakmice koju igrate večeras protiv Španjolske reprezentacije:

Dragi igrači ,
u nedjelju 22. siječnja hodale smo i molile 25 kilometara za naše branitelje koji su poginuli u VRA Maslenica, to su naši sinovi naša braća i supruzi, nažalost Hrvatska ih je zatajila i dogodila se tragedija još većih razmjera da su njihova imena ponovno umrla i to na jedan naivan način u zaboravu…
Ali dragi dečki, vi pripadate jednoj drugoj Hrvatskoj, onoj koja štuje ponos i dostojanstvo dresa kojeg nosite na srcu.
Mi braniteljice, majke, sestre i supruge naših branitelja, molimo vas dečki:

IGRAJTE VEČERAS ZA NJIH , IGRAJTE ZA NJIHOVU SLAVU , IGRAJTE ZA SJENE KOJE VIDE I ČUJU , IGRAJTE SA TOLIKO STRASTI I LJUBAVI PREMA DOMOVINI SA KOLIKO SU ONI OSTAVLJALI SVOJE ŽIVOTE NA ZEMLJI HRVATSKOJ.

Vi niste samo naš Ponos dragi dečki, vi ste i naša nada , jer vaša ruka na srcu, vaše davanje, vaše žrtvovanje, biti će pobjeda za njihove živote, za njihova djela hrabrosti…

Hrvatski sportaši su jedini koji pronose slavu Hrvatske , naše su nade uprte u Vas dragi igrači, IGRAJTE ZA NJIH, ZA NAS, ZA NAŠU RANJENU HRVATSKU.

Mi ćemo moliti za vas”

„Udruga Žene iz Domovinskog rata Zadar“

Zanima te i ovo?
Jona - srce čovjeka koji (ne) želi surađivati s Bogom
24. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.