Početak nove školske godine u Novskoj je u ponedjeljak obilježen svečanim otvorenjem Katoličke osnovne škole s upisanih 13 učenika, treće takve škole u Požeškoj biskupiji.

Škole je smještena u prostoru Sportske dvorane, a u njeno uređenje Grad Novska izdvojio je iz proračuna nešto više od 300.000 tisuća kuna

Obraćajući se roditeljima, djeci, svećenicima i časnim sestrama te predstavnicima Grada i Županije sisačko-moslavačke, biskup požeški Antun Škvorčević rekao je da Katolička osnovna škola nije konkurencija nikome i nije vjerska niti ideološka škola

“Ovo je katolička građanska škola u kojoj želimo biti na pomoć roditeljima koji znaju da život nije smislen ako nije dio nekog vrijednosnog sustava”, naglasio je biskup Škvorčević. Također je na početku školske godine blagoslovio učenike, učitelje i osoblje škole, kao i novootvorenu školu.
Okupljene na svečanosti pozdravio je Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, koji je učenicima prvog razreda podijelio prigodne darove.

Osim Katoličke osnovne škole u Požegi, Virovitici, a sada i u Novskoj u Požegi već nekoliko godina radi i Katolička gimnazija. Nakon Rijeke, Šibenika, Zagreba, Varaždina, Požege i Virovitice, Novska je od danas sedmi grad u Hrvatskoj u kojem je otvorena Katolička škola, prenosi narod.hr.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 24.10.2020.
23. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.