Policija još uvijek traga za dvojicom napadača koji su u četvrtak oko 13.30 sati ušli u crkvu Maria Immaculata u Beču i počeli pucati. Austrijski mediji su sinoć izvještavali kako je ozlijeđeno 15 ljudi, no kasnije se ustanovilo kako su maskirani pljačkaši teško ozlijedili šest redovnika.

Kako prenose mediji, napadači su zaprijetili oružjem 68-godišnjem redovniku, teško ga ozlijedili, a redovnike su tukli i željeznim šipkama. Od njih su zahtijevali novac i vrijedne predmete. Na kraju su ih vezali i pobjegli. Prema pisanju medija, razbojnici su govorili njemačkim jezikom, donosi Fenix-magazin

Policija je pretražila crkvu i obližnje zgrade. Nisu pronašli razbojnike niti išta što bi dalo ikakve pozitivne rezultate u potrazi. Blokirali su područje u blizini crkve, traže ih i policijskim helikopterima.

Policija nije priopćila što su počinitelji točno ukrali, ali austrijski mediji pišu kako je u zgradi crkve otvoren sef.

Cijeli događaj je komentirao i bečki kardinal Christoph Schönborn. Kardinal je odmah nakon prve policijske akcije krenuo u posjet redovnicima, žrtvama napada. Rekao je kako su svi “duboko pogođeni” ovim činom.

“Crkve su mjesta mira i pobožnosti, toga smo svi svjesni u vrijeme Božića. Ali, svjesni smo i da nas je strah ovakvih događanja u vrijeme Božića”, rekao je kardinal.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Devetnica Svetoj Maloj Tereziji
22. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.