Svećenik Carlos Limongi iz nadbiskupije New York objavio je fotografiju s potresnom porukom za lokalne katolike tijekom pandemije Covid-19.

Mnogi su biskupi zbog virusa ispunili obvezu nedjeljne mise iako vjernici nisu obvezatni doći na nju. Međutim, mnoge su crkve otvorene u cijeloj zemlji.

Zbog slabe posjećenosti svetih misa, svećenik je mozgao kreativne ideje kako bi potaknuo vjernike na veći odaziv.

Nešto prije Pepelnice, vlč. Carlos je stajao ispred njujorške trgovine s zaštitnom maskom i sunčanim naočalama, držeći u rukama natpis: "Ako možete doći u kupovinu po namirnice, onda možete doći i na misu."

otac-carlos.jpg

Otac Carlos je za ChurchPOP rekao da je nakon toga posjećenost porasla "eksponencijalno". Iako je rekao da je to možda zbog Korizme, vjeruje da je ipak i njegov čin tome pridonio.

Evo njegove cijele priče:

“[Htio sam da ljudi] počnu razmišljati o činjenici da iako se polako vraćaju  svom uobičajenom svakodnevnom životu i rutini, prisustvo na misi nisu uključili.

"Stalno sam razmišljao o načinima kako potaknuti ljude da se vrate na misu na način koji je pristupačan, smiješan, ali ipak uvjerljiv."

„Dolazi korizma, pa sam zaključio da je sad najbolje vrijeme za to. Tako sam izrezao kartonsku kutiju i na nju stavio natpis ”

“... Većina ljudi s mog područja ide u kupovinu ili u barove i restorane, ali i dalje kažu da neće doći na misu zbog korona virusa .

"Dakle, čini se da postoji prekid veze s retorikom koju sam čuo u odnosu na ono što sam vidio na terenu."

Međutim, „ važno je napomenuti da nikada nisam namjeravao posramiti ili kriviti ljude što ne dolaze na misu, a kamoli to učiniti onima koji su narušenog zdravlja ili da bi se osjećali loše zbog nedolaska u Crkvu.

“Prvi sam rekao onima koji mi govore o virusu da ostanu kod kuće i budu sigurni kako im se zdravstveno stanje ne bi pogoršalo.

„Umjesto toga, namjeravao sam dovesti ljude da razmišljaju o tome kako se Bog uklapa u njihove živote tijekom ovih vremena, pogotovo sada kad postoji neki osjećaj normalnosti, u odnosu na ono što smo imali većinu prošle godine.

"Trebalo ih je navesti na razmišljanje:" Ako sam sada sposoban učiniti puno onoga što sam prije radio, ne bi li se mojem bogoslužju trebalo pridavati isto mišljenje? "

„Ne mogu govoriti u ime različitih crkava ili biskupija, zbog čega sam ovu poruku usmjerio na našu lokalnu zajednicu .

„U mojoj župi čistimo crkvu i brišemo klupe nakon svake mise, postavljamo sredstva za dezinfekciju ruku na ulazna vrata i zahtijevamo nošenje maski i socijalnu distancu ... 

Otac Carlos je također dodao kako je nastala ova ideja :
“Nekoliko mjeseci prije pokrenuli smo novu inicijativu pod nazivom„ Dovedite prijatelja na misu “.

„Prve nedjelje u mjesecu ohrabrili smo ljude da pozovu nekoga da dođe s njima na misu - nekoga za koga su znali da može prisustvovati misi.

"Potaknuli smo župljane da pozovu prijatelje ili članove obitelji, bez prosudbe ili kritike."

churchpop|medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Preminuo fra Kornelije Kordić
22. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.