Svećenik Varaždinske biskupije vlč. Tin Šipoš, 2007. godine pristupio je kartuzijanskom redu, kojeg je osnovao sv. Bruno.

Kartuzijanski red osnovao je sv. Bruno u XI. stoljeću, sa svrhom da se redovnici posvete kontemplaciji i duhovnom savršenstvu, povlačenjem iz vreve života u samoću.
 
Svećenik Varaždinske biskupije vlč. Tin Šipoš, 2007. godine pristupio je kartuzijanskom redu u Njemačkoj kartuziji Marienau, nedaleko od grada Bad Wurzacha. Vlč. Tin dobio je u kartuziji redovničko ime, brat Pio, piše Laudato.
 
Sadašnji brat Pater Pio bio je na početku svoje svećeničke službe kapelan u Ludbregu (Župa i Svetište Predragocjene Krvi Kristove), zatim od 2004. do 2007. godine voditelj Hrvatske katoličke misije Koblenz u Njemačkoj, a sada živi u kartuziji na jugu Njemačke. Perfektno govori latinski, grčki, hebrejski, engleski, njemački ,talijanski, francuski i mađarski jezik.
 
Kartuzijanski red osnovao je sv. Bruno u XI. stoljeću, sa svrhom da se redovnici posvete kontemplaciji i duhovnom savršenstvu, povlačenjem iz vreve života u samoću. Danas u cijelom svijetu živi približno oko 400 kartuzijanaca i kartuzijanki u 23 samostana (kartuzije)od kojih je pet ženskih te osamnaest muških u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Argentini, Velikoj Britaniji, Brazilu, Južnoj Koreji, Njemačkoj, Portugalu, Sloveniji (Pleterje), SAD-u i Švicarskoj.
 
Kartause Marienau kod Bad Wurzacha je jedini kartuzijanski samostan u Njemačkoj.

Osmrtnice ba

Preporučujemo

Zanima te i ovo?
Gospa nije nikad sama
12. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.