Deset članova St. Edmund's koledža sveučilišta u Cambridgeu postavilo je 13. travnja svjetski rekord u kontinuiranom veslanju na ergometru [veslački simulator] na 1000 kilometara u teškaškoj kategoriji (75+ kg).

srecko-koralija-1.jpg

Da odveslaju 1000 kilometara trebalo im je 75 sati 47 minuta i 59.9 sekundi. Među rekorderima nalazi se i hrvatski dominikanac o. Srećko Koralija koji na sveučilištu u Cambridgeu piše svoj doktorski rad, a usput se bavi i veslanjem na ergometru. Među desetoricom veslača nalaze se i bivši profesionalni sportaši te kapetan veslačkog kluba St. Edmund's koledža.

Ergometar nije samo neizostavna sprava u treningu veslača, već se na njemu održavaju i službena nacionalna i svjetska natjecanja, uključujući i ona u Hrvatskoj.

O. Srećko Koralija rođen je 1986. godine u Virovitici od oca Branislava i majke Marije Milohanić. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 2006., a svečane 2010. Za đakona je zaređen 2011. a za svećenika 2012. u Freiburgu. Poliglota je koji zna 15-ak jezika, a trenutno piše doktorat. | IKA


loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
VISOKA JE CIJENA TVOGA SPASENJA!
23. January 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.