Frama iz Širokog pješačila u Međugorje

U subotu 19. rujna 2020. kolona mladih, nasmijanih ljudi u popodnevnim satima kretala se Krstinama prema crkvi sv. Jakova u Međugorju.

Bilo je vidljivo da su to hodočasnici koji pješke stižu svojoj Nebeskoj Majci, Kraljici Mira. Tek prisutnost njihovog duhovnika, fra Augustina Čordaša, otkrila je da se radi o FRAMAŠIMA iz Širokog Brijega. Bilo je to njihovo tradicionalno hodočašće u Međugorje. Pedesetak, što novih, što starih članova Frame u 8,00 sati izjutra u subotu krenulo je ispred crkve na Brijegu na svoj 30 km dugi hod.

Uz pješačenje, hodočašće je imalo i svoj „framaški“ program: u Buhovu su se podijelili u grupe koje su vodili animatori koji su pomogli da su se hodočasnici međusobno mogli bolje upoznati, moliti i uživati u pjesmama. Imali su pauzu u Osnovnoj školi u Hamzićima odakle su nastavili svoj put, u tišini i sa osobnom molitvom. Oko 17,00h stigli su na odredište, a u 18,00h prisustvovali su večernjoj svetoj misi koja ih je dodatno duhovno okrijepila. Poslije mise lagano su krenuli kući umorni, ali puni Gospina blagoslova i zahvalnosti za sve milosti toga dana.


Paula Tomić/medjugorje-info.com