Proslava 20 godina postojanja Frame Čerin

U ponedjeljak, 31.srpnja, proslavili smo dugo očekivani rođendan naše Frame Čerin.

Sve je počelo ne tako davne 1997. na čelu sa duhovnim asistentom fra Stjepanom Martinovićem koji je okupio malo bratstvo od 47 članova, a danas naše bratstvo broji njih 97.

Proslavu smo započeli prigodnim predavanjem za stare i sadašnje framaše u 17h koje je vodila Andrea Odak na temu našeg gesla „Brežuljak se opasa radošću“. Andrea nam je pojasnila da svatko u svome životu ima svoj poseban „brežuljak“ i da put do njegovog vrha iziskuje napor i trud. Također je na poseban način istaknula riječ radost postavljajući pitanje: „Što je zapravo za tebe prava radost?“. Nakon predavanja slijedila je molitva krunice, ispovijed te priprava za misu. Svečanu misu uveličavao je zbor naše Frame sastavljen od sadašnjih i bivših framaša. Po završetku mise slijedio je prigodni program koji su osmislili naši framaši. Izveli smo kratku predstavu, sastavljenu od glume i pjesme, u kojoj smo nastojali obuhvatiti svih 20 godina postojanja našeg bratstva.

U sklopu programa obratili su nam se naša predsjednica Ana Stojić koja je govorila o našem bratstvu, sastancima i aktivnostima. Milkica Vasilj se obratila kao bivša članica Frame te nam je ispričala kako je sve to počelo i izgledalo nekad. Nakon nje obratila nam se Marijana Barbarić kao članica FSR-a, kao roditelj te kao župljanka te nas pohvalila sa sva tri gledišta, a posebno je istaknula suradnju FSR-a i Frame. Na samom kraju programa obratio nam se i naš duhovni asistent fra Tihomir Bazina koji je rekao nekoliko prigodnih riječi o njegovom iskustvu s nama te predstavio časopis koji smo izdali povodom proslave, koji nosi naslov našeg gesla.

Časopis donosi kratke tekstove naših duhovnih asistenata, nakon toga slijede razna iskustva starijih framaša i njihov put poslije Frame. U njemu govorimo i o sekcijama naše Frame, a na kraju donosimo rubriku „Frama kroz dječje oči“ te nekoliko tekstova naših framaša. Nakon programa uslijedilo je druženje uz pjesmu, ples te pravu framašku radost. U organizaciju ove proslave uloženo je mnogo truda, napora ali i ljubavi. Na prvom mjestu zahvaljujemo našem duhovnom asistentu fra Tihomiru, ali i svima koji su na bilo koji način pomogli da se naš čerinski brežuljak još jednom opasa radošću, prenosi frama-hercegovina.com.