U Međugorju održan seminar za glazbene sekcije Frame Hercegovina

Od 10. do 12. listopada 2014. godine u „Kući mira“ u Međugorju je održan seminar za glazbene sekcije Frame Hercegovina, pod geslom „Blagoslovljen Bog uvijeke“.

Seminar je organiziralo područno vijeće Frame Hercegovina, a sudjelovalo je 40 framaša iz 16 bratstava. Seminar su pripremili i vodili fra Tihomir Bazina i fra Branimir Novokmet, a prisutan je bio i područni duhovni asistent fra Slaven Brekalo.

U petak u 16 sati počelo je okupljanje i prijave framaša. Poslije prijava slijedio je razmještaj po sobama i odlazak na večernju sv. Misu u crkvu sv. Jakova. Nakon večere započeo je program seminara; predstavljanje i uvodno predavanje.

U subotu smo program počeli jutarnjom molitvom, a tijekom dana smo imali radionice, u kojima smo uvježbavali pjesme za euharistijska slavlje, rad po grupama te plenum, nakon toga je slijedio odlazak na sv. Misu u crkvu sv. Jakova. Večernji program započeli smo rekreacijom i zabavnim sadržajima, a završili molitvom.

I nedjelju smo počeli jutarnjom molitvom nakon čega je slijedio plenum odnosno osobna shvaćanja i dojmovi ovog seminara, priprava za sv. Misu i sv. Misa u kapelici te ručak i odlazak kućama.

Tijekom cijelog seminara, voditelji su stavili naglasak na odabire pjesama za liturgijsko slavlje. Seminar je protekao u glazbi, pjesmi, molitvi. Također smo imali priliku čuti predavanja koje pjesme su promjenjive, a koje ne te kako i na koji način ćemo izabrati određenu pjesmu, u skladu s liturgijskim slavljem. Sve u svemu, ovaj susret je bio vrlo koristan, poučan i nadasve popraćen veseljem, glazbom i pjesmom na usnama.