Andrea Bocelli pjeva za Papu i za obitelji: "Dati ću sve od sebe"

Tenor Andrea Bocelli pjevat će 25. kolovoza za papu Franju i obitelji iz cijeloga svijeta, na Festivalu obitelji koji će se održati u okviru Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu (21. - 26. kolovoza 2018.)

Jedan od dirljivih trenutaka na Svjetskom susretu obitelji koji će se održati u Dublinu, bit će Festival obitelji, 25. kolovoza, kada će na Croke Park Stadiumu u Dublinu za papu Franju i za tisuće obitelji iz više od 100 zemalja pjevati Andrea Bocelli koji je već nastupio na prošlom Svjetskom susretu obitelji, u rujnu 2015. godine, u Philadelphiji. U ekskluzivnom intervjuu za Vatican News, Andrea Bocelli je govorio o važnosti vjere u njegovu životu, o osobnim očekivanjima od susreta obitelji u Dublinu, a osvrnuo se i na to kako glazba može pomoći obiteljima da žive i svjedoče radost i ljubav, onako kako to traži papa Franjo.

Andrea je prije svega rekao da je počašćen time što je uključen u tu plemenitu inicijativu, te istaknuo poseban osjećaj koji ima kada pjeva pred Svetim Ocem, pred – kako je rekao – tom tako karizmatskom osobom. Osim toga, – dodao je – to je i velika odgovornost, jer se s takvih događaja upućuju poruke, postoji mogućnost za odašiljanje porukā, ali one trebaju biti prave, ispravne. Zbog toga ću nastojati biti spreman; dat ću sve od sebe kako bi obitelji s tog glazbenog trenutka ponijele u svoj dom lijepu uspomenu.

Osvrnuvši se na riječi pape Franje koji od obiteljī traži da budu radost svijeta, te na novinarovo pitanje može li glazba pomoći obiteljima u tom izazovu, Andrea Bocelli je napomenuo da sve što se radi u svrhu dobra može pomoći i doista pomaže. Stoga i netko tko pjeva odredi si cilj da pruži radost, da omogući trenutak lakoće u kojemu se može razmišljati, meditirati o smislu života, o doista važnim stvarima. Pjevanje u tomu zacijelo ima svoj važan dio. Sveti je Augustin govorio da tko pjeva dvaput moli! Rado vjerujem u to, jer ako je istina, onda sam ja u životu doista mnogo molio – rekao je Bocelli.

Govoreći pak o svojoj vjeri kazao je da je vjera put kojim čovjek ide nastojeći shvatiti smisao života. Mislim da se svima događa da razmišljaju o tomu koji je smisao života – napomenuo je Bocelli te primijetio – Postoje dva načina vjerovanja: ono kršćanina koji Bogu povjerava svu svoju nadu i pouzdanje, i ono Jaga iz Shakespeareovoga 'Othella', koji je govorio: 'Vjerujem u okrutnoga Boga koji me stvorio sličnim sebi'. I tako se može vjerovati. Čak je i to logičnije nego uopće ne vjerovati! – istaknuo je na kraju Andrea Bocelli.