HUMANITARNO-GLAZBENI SPEKTAKL U Blatnicu stiže i izbornik Dalić, najavljen nastup brojnih zvijezda

U ponedjeljak 6. kolovoza na prostranom platou ispred crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici, rodnom mjestu Mate Bulića, upriličit će se veličanstveni humanitarno-glazbeni spektakl simbolična naziva “Blatničke note dobrote”, koji već sedmu godinu zaredom održava “kralj hrvatske dijaspore” sa svojim prijateljima - odreda brojnim poznatim zvijezdama hrvatske i bh. glazbene scene, piše Večernji list BiH.

Ovogodišnji dobrotvorni blatnički koncert počet će u 20 sati, a zajednički ga pripremaju i organiziraju Mate Bulić i mještani njegove Donje Blatnice.

BiH, RH i dijaspora

Doznali smo kako će se, baš kao i lani, i ovogodišnje “Blatničke note dobrote” održati pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH, akademika Dragana Čovića. Budući da je vrijeme ljetnih odmora, a zanimanje za humanitarni koncert Mate Bulića i brojnih zvučnih imena hrvatske i bh. estrade izuzetno veliko, vjeruje se kako će na ovogodišnji glazbeni spektakl u ponedjeljak (6. kolovoza) u Donju Blatnicu doći više od 25.000 posjetitelja iz BiH, RH i dijaspore, gdje ih domaćini, organizatori i izvođači rado očekuju. Za sve posjetitelje osigurano je prostrano parkiralište s više od 5000 mjesta, a brojni redari će se pobrinuti da sve protekne u najboljem redu. Ulaznice po cijeni od 10 maraka moći će se nabaviti na brojnim štandovima ispred ulaza na koncert. Kako nam je rekao Mario Odak, član Organizacijskog odbora tog koncerta, baš kao i svi dosadašnji, i ovogodišnji će, osim druženja i pjesme, imati i humanitarno obilježje jer će novac prikupljen od prodaje ulaznica i donacija biti namijenjen za pomoć udrugama i ustanovama koje skrbe o djeci, za pomoć u liječenju oboljelih, gradnju sakralnih objekata te za slične projekte u Hercegovini. - Ove godine odlučili smo pomoći radu humanitarne udruge “Vedri osmijeh” iz Mostara, koja skrbi o djeci s posebnim potrebama, Humanitarnoj udruzi fra Didaka Buntića iz Čerina, koja pomaže bolesnicima s područja Hercegovine, a dio sredstava planiramo izdvojiti za uređenje crkve sv. Franje u Blatnici te za izgradnju nove župne crkve u Čitluku.

Poseban gost

Ove naše napore prepoznali su mnogi gospodarstvenici, ustanove, institucije i pojedinci, kojima zahvaljujemo te pozivamo ostale da nam se pridruže i svojim sponzorstvom potpomognu realizaciju ovog tradicionalnog humanitarnog projekta - rekao nam je Mario Odak. Od njega smo doznali kako su sudjelovanje na koncertu najavili sljedeći izvođači: Mladen Grdović, Ivan Zak, Opća opasnost, Mia Dimšić, grupa Vigor, Ivana Marić, Šima Jovanovac & Fijaker, Zoran Begić, Jozo Vučić, Pero Gudelj & Prijatelji, dr. Mića Pehar, Dragan Bukmir, Ante Matić, Robert Čolina, domaćin Mate Bulić i drugi. Humanitarni projekt u Blatnici podržava i svjetski poznati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji se rado odazvao pozivu organizatora te je najavljen kao poseban gost u Blatnici 6. kolovoza.