Mladi reper iz Molitvene zajednice Srce Isusovo posvetio pjesmu sjećanju na Marušu Janžek

Pjesma Za Marušu posvećena je prerano preminuloj Maruši Janžek. Najavna je pjesma albuma Molitva & Rap, čiji je izlazak planiran u proljeće.

Dinko Ledić-Purić, umjetničkog imena DieLPi, objavio je rap-pjesmu posvećenu prerano preminuloj prijateljici Maruši Janžek (1976. – 2021.). Dinko (DieLPi) i Maruša upoznali su se služeći Bogu u Molitvenoj zajednici Srce Isusovo. Pjesma se zove Za Marušu i najavna je pjesma albuma Molitva & Rap, na kojem DieLPi intenzivno radi.

marusa janzek 2

DieLPi je autor i izvođač rap-glazbe. Snimio je i izdao tri albuma i nekoliko singlova, od kojih su javnosti najpoznatije pjesme Zaboravljeni heroji i Amen. Pjesma Zaboravljeni heroji snimljena je u znak zahvale hrvatskim braniteljima, u suradnji s Dinkom Bošnjakom iz grupe Vojnici novog doba, kojoj obojica pripadaju.

Pjesma Amen snimljena je kao najava i himna Karmelijade održane 2018. godine u Međugorju, u suradnji s Matijasom Kneževićem (Carski Knez) i časnom sestrom karmelićankom Didi.

„Prvu rap-pjesmu napisao sam na Sveta tri kralja davne 2002. godine. Bio je to trenutak koji mi je pokazao da sam pronašao svoj način izražavanja, nakon kojeg sam nezaustavljivo snimao pjesmu za pjesmom u improviziranim kućnim, a kasnije u profesionalnim studijskim uvjetima. Između 2007. i 2009. godine snimio sam tri rap- albuma, nakon kojih sam snimio mnogo pjesama koje nikada nisu vidjele svjetlo dana.

marusa janzek 2

Nakon nekoliko godina traženja svog puta izvan krila Majke Crkve, 2011. godine vratio sam se redovitom sakramentalnom životu. To je postepeno počelo mijenjati moje srce i sve aspekte mog života. Počeo sam osjećati nezadovoljstvo načinom na koji sam posljednjih godina pristupao glazbi, te sam duboko u srcu osjećao poziv na novi izričaj. Nakon mnogo godina molitve i rada, sad, na početku 2023. godine, pjesmom Za Marušu najavljujem album Molitva & Rap. Album svjedoči o odnosu između Boga i mene i sadrži sve emocije koje čine jedan odnos. Rad na svakoj pjesmi na mene je djelovao terapijski i blagotvorno, pa se nadam da će na isti način dotaknuti barem jednu dušu. Na put su mi poslani vrlo kvalitetni ljudi i iznimni profesionalci, zbog kojih sam se tijekom rada na albumu osjećao privilegirano i blagoslovljeno. Vrlo sam zadovoljan snimljenim materijalom i jedva čekam čas u kojem ću ga podijeliti s ljudima.”

marusa janzek 3

Autor teksta pjesme Za Marušu je DieLPi, za instrumentalni dio pobrinuo se Antoni Stanić, u reperskom svijetu znan kao Kickass. Prateći vokal u pjesmi bila je Ivona Bunčić iz benda duhovne glazbe Afterlife. Videospot je snimio Dinko Bošnjak, uz asistenciju Matijasa Kneževića. U spotu su sudjelovali Marušini prijatelji i članovi Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Pjesma Za Marušu snimana je u studiju unutar pogona MPA-Akademija glazbene produkcije. Za snimanje, miks i mastering pobrinuo se Andrej Lončarić.