Sadržaj s oznakom: Glazbeni kutak

Objavljeno u Glazbeni kutak | 27.9.2022.

TURNEJA ALANA HRŽICE

Kako je već najavljeno, Alan Hržica i bend, kreću na turneju po Hrvatskoj. Očekuju ih dva velika koncerta u Osijeku i Splitu.

‘Jer znam da ti zoveš me na gozbu, spremaš život novi, uza me si uvijek, voliš me do krvi.…’

Pjesmu i video spot snimila je zajednica Ruah Adonai a dio spota je sniman i u Međugorju.

Početkom mjeseca u kojemu će službeno za promet biti otvoren najduži hrvatski most, objavljena je nova pjesma i video spot pod naslovom "Pelješki most", piše hkm.hr.

Pjesma Temelj mog života dio je posljednjega Alanova albuma, a sada je dobila i videospot u produkciji mlade ekipe Studija Regnare.

Rikard, suprug i otac, objavio je svoju prvu pjesmu, kojoj je naslov Tvoja ljubav, Isuse.

Predstavljamo vam duet Nine Badrić i Alana Hržice. Dugonajavljivana glazbena suradnja ovih poznatih nam glazbenika napokon je ugledala svjetlo dana te nam je sada videospot dostupan na YouTubeu.

„Razapet u grob položen, živio da umreš odbačen kao ruža zgažena na tlu – grijeh uzeo misleći na mene.“

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu u prošlu subotu održana je prva Večer pasionske baštine na kojoj su sudjelovali zborovi triju hrvatskih crkvi iz Chicaga te KUD Hrvatska baština. Članovi ovog folklornog društva i pjevači iz crkve sv. Jeronima, Srca Isusova i crkve blaženog Alojzija Stepinca pripremali su ovaj program tijekom proteklih nekoliko mjeseci, piše dijaspora.

 

“Njezino Ime je Marija” je pjesma koju potpisuje fr. Karlo Luka Kvesić, dominikanski bogoslov 5. godine teologije na KBF-u Zagreb. Fr. Karlo Luka Kvesić dolazi iz Zagreba, a rodna župa mu je Sv. Stjepana prvomučenika.

Novi singl grupe Zaprešić Boys „Jedna domovina“ koji je predstavljen danas, posvećen je Hrvatima diljem svijeta, ali je ujedno i podsjetnik svim ljudima u ovim teškim vremenima kako se stvarala Lijepa Naša.

Ako ste mislili da žena u Crkvi nema, bili ste u krivu. Malo nas je, al' nas ima, izmolit ćemo vječni život svima.

Upoznajte ovog glazbenika i poslušajte kako pjesmom slavi Gospodina.

Na samom početku korizme Božja pobjeda donosi nešto novo i drugačije. Snimili su svoju verziju pjesme „Čisto srce“. Pjesma je nadahnuta pokorničkim psalmom 51. Iz zajednice poručuju je uobičajeno izvodili na svojim molitvenim i evangelizacijskim susretima tijekom korizme.

Budući da mladenci vrlo često biraju mjesec svibanj ili lipanj za organizaciju njihovog vjenčanja, želimo predložiti i upozoriti na izbor pjesama za vrijeme obreda vjenčanja koje moraju biti prema liturgijskim propisima.

Slavljenički bend „Božja pobjeda“ je u petak, 4. veljače 2022. objavio novi prepjev prekrasne duhovne pjesme za koju je u originalu tekst i glazbu napisao Matt Redman. Pjesma se zove Nothing But The Blood, ili na hrvatskom: Ništa osim Krvi!

Stranica 1 od 8