Sadržaj s oznakom: Glazbeni kutak

Pjesma Za Marušu posvećena je prerano preminuloj Maruši Janžek. Najavna je pjesma albuma Molitva & Rap, čiji je izlazak planiran u proljeće.

Četverogodišnja Claire Ryann osvojila je svijet anđeoskim glasom s kojim slavi Gospodina našega Isusa Krista.

Konzumerizam je davno već uzeo ono što pripada Božiću, posljednjih godina svjedočimo najezdi figurica koje su preplavile izloge trgovina, ulice i trgove, da bi naposlijetku završile pod borom, umjesto božićnih jaslica.

Nositeljica Guinnessovog svjetskog rekorda Victory Brinker pjeva iz sveg srca ovu prekrasnu izvedbu omiljene pjesme o Djevici Mariji

Objavljeno u Glazbeni kutak | 14.10.2022.

"Oni koji traže Boga"

Učitelji kršćanske duhovnosti kažu da ako nemamo nadahnuća u molitvi, što i kako moliti, da molimo i čitamo psalme. Uostalom, to je često činio i naš Gospodin Isus.

Kaže fra Dario Galić da psalmi sadrže sve ljudske osjećaje, radost i patnju, nasilje i mir, strah i povjerenje, koji se predaju Bogu u dubokoj i čvrstoj vjeri, u hvali ili u molbi.

Osim slavljeničkih pjesama i kratkih pouka, molitvena zajednica Božja pobjeda na svom YouTube kanal od nedavno ima i podcast. Gosti prvog podcasta bili su don Damir Stojić i Marko Blagović, nekadašnji voditelj zajednice Božja pobjeda. Govorili su o duhovnom pozivu i pozivu na brak.

Objavljeno u Glazbeni kutak | 27.9.2022.

TURNEJA ALANA HRŽICE

Kako je već najavljeno, Alan Hržica i bend, kreću na turneju po Hrvatskoj. Očekuju ih dva velika koncerta u Osijeku i Splitu.

‘Jer znam da ti zoveš me na gozbu, spremaš život novi, uza me si uvijek, voliš me do krvi.…’

Pjesmu i video spot snimila je zajednica Ruah Adonai a dio spota je sniman i u Međugorju.

Početkom mjeseca u kojemu će službeno za promet biti otvoren najduži hrvatski most, objavljena je nova pjesma i video spot pod naslovom "Pelješki most", piše hkm.hr.

Pjesma Temelj mog života dio je posljednjega Alanova albuma, a sada je dobila i videospot u produkciji mlade ekipe Studija Regnare.

Rikard, suprug i otac, objavio je svoju prvu pjesmu, kojoj je naslov Tvoja ljubav, Isuse.

Predstavljamo vam duet Nine Badrić i Alana Hržice. Dugonajavljivana glazbena suradnja ovih poznatih nam glazbenika napokon je ugledala svjetlo dana te nam je sada videospot dostupan na YouTubeu.

„Razapet u grob položen, živio da umreš odbačen kao ruža zgažena na tlu – grijeh uzeo misleći na mene.“

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu u prošlu subotu održana je prva Večer pasionske baštine na kojoj su sudjelovali zborovi triju hrvatskih crkvi iz Chicaga te KUD Hrvatska baština. Članovi ovog folklornog društva i pjevači iz crkve sv. Jeronima, Srca Isusova i crkve blaženog Alojzija Stepinca pripremali su ovaj program tijekom proteklih nekoliko mjeseci, piše dijaspora.

 

Stranica 1 od 9