160 riječkih gimnazijalaca u školi se molilo za bolesnu ravnateljicu

Predvođeni vjeroučiteljem Marinom Miletićem, ovog se utorka sa 160 učenika Prve sušačke gimnazije u Rijeci pomolilo za svoju bolesnu ravnateljicu.

I dok bi mnogi pomislili da su to učinili pod satom vjeronauka ili u crkvi, ipak, radilo se o njihovu slobodnu vremenu, u kojem su se vlastitom voljom odlučili vratiti u školu u kojoj je održana i sveta misa.

O svemu je na Twitteru izvijestio upravo vjeroučitelj Marin Miletić napisavši ‘nastava je u 14h, a onda je njih 160 odlučilo doći natrag u drevnu sušačku ljepoticu, da slavimo Gospodina u 19h. Molili smo za ozdravljenje ravnateljice. Gimnazijalci moji, srca moja!U komentaru je otkrio kako mu nije problem doći kada u 2h ujutro imaju frku u izlasku te da je gimnazijalcima kao stariji brat. 

Budući da je Marin javnosti poznat kao neumorni pokretač brojnih inicijativa za mladež, oni koji ga poznaju oduševljeni su njime. Oko sebe okuplja ljude različitih mišljenja i vjeroispovijesti. Poučava oko 500 vjeroučenika, a na vjeronauk mu dolaze i djeca drugih vjera i oni koji nisu kršteni.

Vjeronauk nije puka profesija, nego doista pravi poziv, a prema tome ovisi i budućnost mladih u ovoj zemlji. Upravo na svjedočanstvu i predanosti vjeroučitelja, počiva i budućnost Crkve i ovime smo dobili odgovor na pitanje zašto je vjeronauk potreban u školi, što nudi i ima li smisla.