Biskup Škvorčević na pogrebu malene Nikoll: 'I sam Bog je zaplakao nad tim bićem'

U malom bijelom lijesu pokrivenom cvijećem pokopana je djevojčica, žrtva nasilja u obitelji, koja je od posljedice teškog premlaćivanja preminula na Uskrs u Klaićevoj bolnici u Zagrebu

Djevojčicu Nikoll (2) pokopali su u četvrtak na novogradiškom Centralnom groblju, a na pogrebu su bili udomitelji i dio rodbine njene biološke obitelji, jer su biološki roditelji u požeškom zatvoru.

U malom bijelom lijesu pokrivenom cvijećem pokopana je djevojčica, žrtva nasilja u obitelji, koja je od posljedice teškog premlaćivanja preminula na Uskrs u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Bio je to pokop bola, brojne bijele ruže položene su na njezino posljednje počivalište.

Nedaleko od lijesa u pogrebnoj povorci bili su i udomitelji koji su o Nikoll skrbili od njenih tri mjeseca života. Zajedno s njima bile su i njihove dvije biološke kćeri koje su djevojčicu smatrale svojom sestricom. Tuga na licima nazočnih i suze, nitko nije ostao ravnodušan. Svi su izražavali žaljenje za djetetom kojemu su nažalost njegovi roditelji prekinuli djetinjstvo.

– Ako je već nisu htjeli, trebali su je ostaviti kod udomitelja koje je ona smatrala svojom obitelji, nisu je trebali ubiti – rekao je jedan od Novogradiščana u pogrebnoj koloni, piše 24 sata.

Od malene oprostio se i požeški biskup Antun Škvorčević, čiju je sažalnicu pročitao Mario Sanić, župnik Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

- Ona je na svoj način postala dio obitelji svakoga od nas. Nastanila se u našim srcima te joj u molitvi postajemo duhovno blizu. Njoj ne priliči osvetnička misao prema bilo kome, već ljubav prema svima koji su je voljeli - napisao je biskup Škvorčević.

Župnik je dodao i kako „njezin život nije bio uzaludan, već značajan jer je na osobit način njezina bol, a sada i smrt mnoge povezala. Vjerujem da je to Uskrsnog 4. travnja kada njezino tijelo više nije moglo izdržati bol i sam Bog zaplakao nad svojim malim, nevinim stvorenjem.

Označeno u