BLAGAJNICE HEROJI: ‘Napravila je to ničim izazvana, kada sam se vratila kući dva sata sam plakala‘

Anđeli među nama...

O mnogim herojima slušamo ovih dana u medijima ali veliku većinu čini oni samozatajna skupina koja čini velike stvari i djeluje u tišini vođena savješću i dobrotom. Krizna vremena iznjedre i brojne hrabre, nesebične pojedince koji mogu služiti kao primjer svima nama a jedni od njih su blagajnice u trgovinama koje su zadnjih dana svjedočile mnogo čemu. Trogirski portal donosi je priču o anđelima među nama. Djelimo je s vama u cijelosti:

'Jedna lijepa priča stiže nam iz Trogira, a podijelila ju je s nama gospođa koja već duže vrijeme skrbi o bolesnom, nepokretnom suprugu u kolicima.

Nakon što je otišla u prodavaonicu Tommy u svom kvartu gdje se svakodnevno opskrbljuje namirnicama, ostala je iznenađena i duboko dirnuta nesebičnom gestom djelatnice na kasi koja joj je samoinicijativno, dakle od srca, ničim izazvana ponudila pomoć.

Iako se sama nalazi, da simbolično dočaramo, na prvoj liniji ratišta u svakodnevnom kontaktu s kupcima, dala joj je svoj privatni broj mobitela da se javi ako bilo što zatreba te se ponudila da joj dostavlja namirnice na kućnu adresu naravno uz sve potrebne, preporučene mjere zaštite.

Može joj ih ostaviti ispred kućnih vrata ili uz pomoć kante privezane na konop s kojima bi gospođa povlačenjem podigla namirnice do svog balkona.

Što reći na ovako nesebičnu gestu i spremnost na pomoć? Mogli bismo jedino reći, anđeli su među nama. Gospođa nam je također otkrila da je, po povratku kući, plakala doslovno dva sata u komadu koliko je bila dirnuta ovom ponudom od strane osobe koju jedva poznaje, odnosno s kojom bi razmijenila tek pozdrav i nekoliko riječi pri svakodnevnoj kupnji.

Također, mogli bismo svi izvući pouku iz ove priče. Istina, moramo ograničiti kretanje, druženje, bliski kontakt, ali nemojmo zaboraviti one oko sebe kojima je i inače bilo teško radi bolesti, invaliditeta, poznih godina, života bez obitelji i sl. Njima je sada nemjerljivo teže nego ostalima.

Osvrnite se oko sebe, prisjetite se tko su vam susjedi, saznajte kome treba pomoć, zaboravite na susjedske razmirice, budite solidarni jedni s drugima. Kao što smo iz navedenog primjera naučili, malo mašte, dobre volje pa i konop i kanta čuda čine', napisala je za Trogirski portal Ana Rožić, novinarka Gradskog radija Trogir.

Označeno u