Božićno čudo u Osijeku: Zbog mjera ne može prodavati plišance da prehrani obitelj, no trojica ugostitelja to nisu mogla samo gledati

Mladić iz Osijeka koji obitelj prehranjuje prodajom plišanih igračaka u kafićima ostao je bez posla otkako su kafići zatvoreni. No uoči Božića priča ipak dobiva sretan kraj, i to zahvaljujući ljudima dobra srca.

"Idem skoro svaki dan. Preko ljeta idem predvečer, a kad je zima, proljeće ili jesen, idem ujutro", govori Domagoj Stojšić iz Osijeka za dnevnik.hr.

"Prije sam išao po kafićima, a sad kad su zatvorili, idem po trgovinama, tržnicama i slično", rekao je Domagoj.

Znajući kako je to kad epidemiološke mjere zatvore vrata trojica braće, vlasnici ugostiteljskog objekta, odlučili su pomoći Domagoju.

"Jednostavno sam rekao da moramo dečku pomoći. Meni je iskreno žao, moj je vršnjak, mora prodavati igračke da bi prehranio obitelj i to je bio taj bum zbog kojega sam rekao to je to", kaže Mateo Glibo, suvlasnik ugostiteljskog objekta.

Otkupili su velik dio njegovih plišanaca koje uoči blagdana poklanjaju svojim gostima.

"Kad gost naruči preko aplikacije, mi igračke kačimo za vrećicu nasumičnim odabirom. Po danu podijelimo desetak igračaka", dodaje Josip Glibo, suvlasnik ugostiteljskog objekta.

Otišli su i korak dalje i uredili božićni donatorski kutak.

"Uzeli smo to malo i povezali sa Hrvatskom turističkom zajednicom i izlogom, pa da to sve uklopimo u nekakvu inicijativu, napravimo i donacije i na jednostavan način pomognemo Domagoju", govori Kristijan Glibo, suvlasnik ugostiteljskog objekta.

Javljaju se i drugi te je odaziv velik, a Domagoj sretan. Plišance koje nabavlja kroz donacije ili mu ih sašije njegova teta mnogi žele i naručiti. No on ih nije u mogućnosti slati.

"Ja bih želio da se sve ovo vrati u normalu, da svi rade", dodao je Domagoj.

I da Osječani opet mogu kupovati njegove plišance.

Označeno u