DIRLJIVA GESTA Dobio spor protiv države, pa svaku kunu uplatio splitskoj udruzi Anđeli: “Ova ljubav ne prestaje”

Splitska udruga Anđeli, kao i sve slične udruge, proživljavaju teške dane. Kako je na nedavnoj konferenciji na medije istaknula predsjednica ove udruge, Dijana Ančić, udruzi prijeti gašenje zbog odluka nadležnog ministarstva vezeno uz uskraćivanje financiranja, piše dalmacijadanas.hr.

– Što da napravimo 30. lipnja? Da zatvorimo vrata i svu našu dicu iskrcamo pred Vladu? Jel to treba da napravimo? Tko će reći našim djelatnicima koji su do sada potlačeno radili u odnosu na druge institucije da zatvaramo vrata? Pitam vas je li vam ovo bio cilj? Je li bio cilj srušiti nevladin sektor, jeste li svjesni da je kičma ove države civilno društvo? Jeli znate da vam udruge hrane i opremaju beskućnike, nepokretnima nose hrane, daju rehabilitaciju dici. Jel to znate? Nove terapije nude udruge, je li to znate? Je li vam ovo bio cilj jer ako je svaka vam čast – upitala se Ančić.

Jučer je tračak nade donijela vijest iz Banovine. Naime, Grad Split će izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi uvesti naknada za roditelje njegovatelje u visini 500 kuna mjesečno. Nije puno, ali za početak veseli.
Da dobrota još uvijek nije umrla dokazuje više nego dirljiv postupak Luke Jelčića iz Metkovića.

“Ljudi moji dragi, ova ljubav ne prestaje. Mi smo i dalje bez riječi. Objavljujemo mail gospodina Jelčića u cijelosti! HVALAAA velikom čovjeku i borcu!” – napisali su iz udruge Anđeli, a onda su objavili njegovo pismo:

“Pozdrav Gđa. Dijana.
Zovem se Luka Jelčić i dolazim pokraj malog mjesta Krvavac 2, pokraj Metkovića. Naime razlog zašto Vam pišem je taj da želim donirati novce vašoj prekrasnoj udruzi, naravno uz Vaše dopuštenje.

O čemu se radi? Hrvatski zavod za zapošljavanje me je blokirao 2015. i od tada kreće moja agonija po sudovima, možda ste i čuli za moju priču u 2018. (pod luka jelčić ili opg kican jelčić) bilo je u svim portalima, tv i ostalom medijskom prostoru, podržala me tada cijela država a sad ja želim podržati Vaš rad i na neki način se odužiti.

Na moju sreću uspio sam pobijediti na sudu 2 puta jer sam se borio kao što se Vi borite da Vaša udruga opstane. Javno sam tada kad sam pokretao tužbu zbog odštete rekao da što god dobijem ne želim ništa sebi ostaviti koliko god to bilo novaca, nego da ću uplatiti nekom kome je potrebnije nego meni. Odšteta iznosi 10.000 kn, kad platim odvjetnika ostat će mi oko 8.000kn koje kako sam i rekao da bih volio Vama uplatiti i uz Vaše dopuštenje da javno kažem kome sam uplatio. Jer to ionako nisu moji novci nego sviju nas poreznih obveznika.

Nadam se da sam Vam uljepšao dan i da će bar malo pomoći malim anđelima, jer znam da će Vam svaka novčana pomoć dobro doći” – stoji u e-mailu gospodina Jelčića upućenog udruzi Anđeli.

Svaka čast!

Označeno u