DJEVICA PUTNICA - OVOGA DOŠAŠĆA KREĆE NA PUT Ako vam pokuca, hoćete li ju primiti?

Svećenik ove župe kao odgovor na epidemiološke mjere kojima se ograničavaju bogoslužja došao je do hvalevrijedne ideje, svoje župljane pozvao je da prime Djevicu Putnicu u svoj dom.

Na Facebook stranici Župa sv. Katarine pokrenuta je molitvena inicijativa kojom se poziva vjernike župe da obnove molitvu u svojim obiteljima na zanimljiv način. Župnik Ratko došao je na ideju da kroz ovo Došašće, Djevica Marija Putnica pohodi svaku obitelj.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti u nadi da će možda i ostali slijediti ovaj primjer ili iznaći druge načine i rješenja kao odgovor na epidemioloske mjere jer - gdje ima volje ima i načina.

“Dragi moji,
u ovom vremenu takvom kakvo je, potaknut Duhom, želja mi je da kroz došašće koje je pred nama još više budemo zajedno i u molitvi na način koji nam je moguć.
Zato od sutra započinjemo sa nečim novim/starim, na zanimljiv način, o čemu će te moći niže pročitati.
Kao vjernici itekako znamo da nam je svako dobro od Gospodina, svaka utjeha i nada, zato jedino molitvom, zajedništvom i ljubavlju možemo prkositi raznim protivštinama ovoga vremena i trenutne situacije! Molitvom nadoknadimo svaku razjedinjenost i udaljenost, vjerom rasvjetlimo svako nepovjerenje i brigu, nadom svaki očaj i tjeskobu, jer naš Bog je uvijek uz nas, Bog s nama! Neka nas u tom nastojanju prati moćni zagovor nebeske Majke Marije!
Vaš župnik Ranko”

MAJKA BOŽJA OD POHOĐENJA – DJEVICA PUTNICA – OVOGA DOŠAŠĆA KREĆE NA PUT NAŠOM ŽUPOM, POHODEĆI OBITELJI…bez prijave niti ikakvoga plana, vođena isključivo Duhom Svetim!

Ako vam pokucam na vrata, primite me bez ustručavanja, ne tražim puno. Ne tražim apartman, čak niti krevet, ne tražim ni topli obrok, molim vas samo za malo vašeg vremena i molitve. Najljepše gostoprimstvo mi je biti s vama, vašom obitelji, u vašem domu, svi zajedno u molitvi krunice u koje god doba dana ili noći stignete. Neka moj dolazak u ovom svetom vremenu došašća bude izvor radosti i blagoslova, nade i poticaja da poput mene i vi cijelim svojim životom krenete za mojim sinom Isusom.

Želja mi je pohoditi svaki dan jednu obitelj, jedan dom, zato vas molim da poslušate svoje srce nakon molitve i vođeni Duhom Svetim odvedete me dalje putem kojim mi je ići.

24. prosinca, na Badnjak, vratite me u župnu crkvu, u Betlehem, jer tamo mi je stići!

Iz evanđelja po Luki (Lk 2, 1-7) – Rođenje Isusovo

U one dane izađe naredba cara Augusta da se provede popis svega svijeta. Bijaše to prvi popis izvršen za Kvirinijeva upravljanja Sirijom. Svi su išli na popis, svaki u svoj grad. Tako i Josip, budući da je bio iz doma i loze Davidove, uziđe iz Galileje, iz grada Nazareta, u Judeju – u grad Davidov, koji se zove Betlehem – da se podvrgne popisu zajedno sa svojom zaručnicom Marijom koja bijaše trudna.
I dok su bili ondje, navršilo joj se vrijeme da rodi. I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu.

Dakle…ako vam pokuca, hoćete li ju primiti? Do vas je!
Ako ju primite, ugostite ju svi zajedno trenutkom molitve!
Drugi dan, vođeni nadahnućem Duha Svetoga pokažite joj put kojim joj je poći do sljedeće obitelji!
(A ako bude bilo kakvih nejasnoća slobodno se javite telefonom u župni ured! ?

Dragi moji,
u ovom vremenu takvom kakvo je, potaknut Duhom, želja mi je da kroz došašće koje je pred nama još više...

Objavljuje Župa sv. Katarine - NovaljaSubota, 28. studenoga 2020.

Označeno u