Djevojčica stradala u potresu u Zagrebu prije pogibije napisala zadaću iz vjeronauka: Bože, hvala Ti što si nam dao svog Sina da nam pokaže ono dobro u svijetu

"Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će" . 

Školska zadaća iz vjeronauka djevojčice Anamarije poginule u potresu u Zagrebu dotakla je srca ljudi diljem Hrvatske.

Petnaestogodišnja djevojčica Anamarija C. koja je preminula od posljedica razornog potresu koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb prije pogibije napisala je školsku zadaću iz vjeronauka na temu navještaja otajstva utjelovljenja iz Evanđelja po Luki.

U svojoj je posljednjoj zadaći napisala:

Bože, hvala Ti što si nam dao svog Sina da nam pokaže ono dobro u svijetu, i što mi svaki dan pružaš ljubav, sreću i brigu za druge. Evo, Isuse, hvala ti što se boriš sa svim mojim manama i što si uvijek, i bit ćeš, moj jedini najbolji prijatelj koji me nikad neće napustiti. Hvala i tebi, Marijo, što si bila jaka i na ovaj svijet donijela nešto najvrijednije.

anamarija-zadaca.jpg

15-godišnja Anamarija C. živjela je u zagrebačkoj Đorđićevoj ulici koja je najteže stradala u potresu. Liječnici su se dva dana borili za njen život u Klaićevoj bolnici, no djevojčici nisu mogli pomoći. Kad je Zagreb pogodio strašan potres bila je u stanu u suterenu, a tijekom potresa na nju je pala greda. Pohađala je Osnovnu školu Ivana Merza. Tamo je sudjelovala u radionici hrvatskog znakovnog jezika. Pojavila se u spotu grupe Ljetno kino u kojem su obradili pjesmu Ruke Darka Rundeka. Taj je spot poseban po tome što je prilagođen osobama koje ne čuju, cijeli je ispričan znakovnim jezikom. Anamarija je trenirala judo, a od nje se sinoć oprostio njezin klub.

Označeno u