Eva Vukina: ‘Dugo me nije nešto toliko pogodilo u srce i slomilo kao ovaj natpis, a uzvratiti samo mogu ljubavlju kako me Isus uči’

Eva Vukina, mlada akademska slikarica iz Čakovca svojim radovima zahvaljuje Bogu i kroz umjetnost nam želi dati do znanja da je Bog s nama i u našim radostima i u našim patnjama.

Scena mladića s transparentom koji se pojavio na muškoj molitvi krunice ove subote na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu zgrozio je katolike i duboko povrijedio osjećaje vjernika a evo što mu je mlada umjetnica javno poručila:

O čovječe dragi, ova slika moja je molitva za tvoje obraćenje, da spoznaš tu Ljubav za koju si poželio da bude pobačena. Ljubav koja nije ljubljena. Kako samo ta Ljubav smeta đavlu. Dragi čovječe, ne znam jesi li svjestan da se tim natpisom rugaš sebi samome?

eva vukina slika

Foto: Eva Vukina

Zašto, pa zato jer si i ti čovjek, jer te Bog osmislio i jer te ljubi i dao je svoj život za tebe. Rođen si iz ljubavi, Božje ljubavi. Đavao ne podnosi čovjeka, zato se i bori protiv života, bori se protiv svega što je Božje! Bog nas je stvorio, mi smo Njegovi. Bori se protiv nas, ne može nas smisliti. Budi zahvalan, što ti je Marija, majka Božja donijela Spasitelja, Ljubav na svijet!

Ona je naša zagovornica, naša Majka! Bože, čuvaj nas osuđivanja.

Isus kad je umirao na križu, molio je, “oprosti im jer ne znaju što čine!” Bog nas uči da molimo za one koji nas progone, kojima nije dano, koji Boga nisu upoznali. Molitva čini čuda!

Isus je u Getsemanskom vrtu imao pogled usmjeren prema Bogu, na zlo nije obraćao pažnju. Učimo od Isusa, budimo mudri u ovim duhovno teškim situacijama. Budimo Božji! Bog uzvraća ljubavlju na takve udarce. Bog nas treba da takve dovedemo k Njemu. Dugo me nije nešto toliko pogodilo u srce i slomilo kao ovaj natpis. Previše volim Isusa, a uzvratiti samo mogu ljubavlju kako me Isus uči.

 

Označeno u