Gazde posvetile pjesmu djevojčici Anamariji žrtvi prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu, osnovana i Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra koje će nositi njezino ime

Na prvu godišnjicu zagrebačkog potresa Gazde su objavile novu pjesmu "Anamarija" posvećenu djevojčici Anamariji jedinoj žrtvi potresa u Zagrebu a njoj u spomen predstavljena je i zaklada za obnovu bazilike Srca Isusova u kojoj je Anamarija često provodila vrijeme.

 Život djevojčice Anamarije Carević (15) iz Đorđićeve ulice u centru Zagreba ugasio se u ponedjeljak 23. ožujka 2020. godine nakon razornog potresa koji je dan ranije, na današnji dan prije točno godinu dana, pogodio metropolu u jutarnjim satima. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvela u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Preminula je drugi dan.

Ova posebna pjesma posvećena je petnaestogodišnjoj djevojčici Anamariji, jedinoj tragično preminuloj od posljedica zagrebačkog potresa koji je pogodio Zagreb na prvi dan proljeća 22.03.2020. ujutro u 06:22 s epicentrom u Markuševcu, podsljemenskom naselju u kojem žive svi članovi Gazda. Pjesma je nastala u danima nakon potresa, a Gazde ju objavljuju na njegovu prvu godišnjicu.

POSLUŠAJTE:

Predstavljena Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra ‘Anamarija Carević’

Komemoracijom za tragično izgubljen mladi život, žrtvu zagrebačkog potresa, Anamariju Carević, predstavljena je IZaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra koje će nositi njezino ime.

Na godišnjicu Anamarijine smrti, njezine dobrote i posvećenosti vjeri prisjetili su se njezina majka Nataša Carević i rektor Bazilike o. Ivan Matić koji je predstavio rad Zaklade putem koje će se prikupljati donacije za obnovu Bazilike Srca Isusova te za izgradnju pastoralnog centra „Anamarija Carević“.

"S velikim ću ponosom i ljubavlju gledati na novi Pastoralni centar župe Presvetog Srca Isusova koji će nositi ime moje kćeri. Vjerujem kako će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima. Kako je živjela, koliko je voljela svoju župu, koliko je ljubavi i veselja davala u sve što je radila....", rekla je o svojoj kćeri Nataša Carević.

Označeno u