Gledatelji bijesni na Supertalent: Zbog nastupa muškarca koji crta na platnu pomoću spolovila pozivaju na bojkot Nove TV

U zabavnoj emisiji Nove TV – “Supertalent” – 30.rujna nastupio je Brent Ray Fraser koji je svojom izvedbom izazvao bijes i zgražanje javnosti budući da je predstavio svoj “talent” crtanje na platnu pomoću spolovila.

Martina Tomčić odmah je stisnula gumb X i protestno napustila studio, a reakcije publike i javnosti niti danas ne jenjavaju. Tako se na mail adresu portala Narod.hr redakcije javila zgrožena čitateljica koja ističe kako za sve postoje granice. Kako navodi, obratila se i uredništvu Nove TV, a njezino pismo prenosimo u cjelosti.

“Ovo je za kaznenu prijavu! Pred malodobnom djecom koja su se prijavljivala na Vaš talent i u gledalištu gledali nastupe uživo vi dopuštate da se pred djecom prikazuje pornografija. Imate li vi djecu i savjest? Za sve postoje granice pa onda i za ovakav čin! Državnom odvjetništvu trebate pojasniti o čemu se ovdje radi, o bludu pred djecom i nedopuštenim spolnim radnjama pred koje svaki luđak može nazvati umjetnošću i talentom.

Uskoro možete propustiti nekoga tko će talent pokazivati tako što će pljuvati po žiriju, “hračkati ” i po malodobnoj publici i to nazivati talentom. Gdje je vaša pamet i savjest i odgovornost pred djecom ? Zar Vas doista nije sram da pored predivne djevojčice koja je završila u polufinalu pokvarite show ovakvim jadnim neukusnim nastupom, da takva djevojčica izuzetnog talenta treba gledati uživo nečiji penis?! Nedopustivo!

Ako nemate savjest i odgovornost tada vas kaznena odgovornost treba nečemu naučiti jer je svha kažnjavanja dati poruku drugima da se takvo što ne usude činiti, a vi se navodno zalažete za zaštitu djece. U publici su bila malodobna djeca, a vi ste znali za ovaj performans koji će biti izveden. Takvi izvođači ne pripadaju ovakvim emisijama, osobite ne kada su izvođači, u publici i pred malim ekranima – djeca.

Od danas moja djeca Vaš show, ali i Vašu televiziju neće gledati, a kamo li se pirjavljivati u ovakvu degutantnu emisiju gdje su urednici, ali i žiri, očigledno, izgubili svaki osjećaj smisla i svrhe te odgovornosti za posao koji obavljaju.

Neka Vaša djeca takvo što gledaju, i dive se ovakvim jadnim uradcima, a za većinu nas to je kazneno djelo i odgovornost urednika i žirija.

Zaista se zapitajte tko ste, što ste, kamo idete i što radite, jer sve se u životu vraća . Ako je novac jedini motiv onog što radite onda je vaša profesija, ako se više uopće može zvati profesijom, spala na izuzetno jadne niske grane”, stoji u pismu naše čitateljice odaslanom na adresu Uredništva Nove TV.

Naša su prava ograničena pravima drugih, dodaje ona, to je jedini ispravan pristup kada govorimo o ljudskim pravima, pa i pravima na slobodno izražavanje pa i umjetnost.

Dakle, slobodno ponašanje je dopušteno onoliko koliko ono ne ugrožava tuđe pravo, zaključuje naša čitateljica.

Gledatelji pozivaju na bojkot

O ovom nastupu komentira se i na službenom Facebooku Supertalenta i Nove TV, a reakcije su uglavnom negativne.

Najviše zamjerki na račun Nove TV upućeno je zbog dozvole ovakvog nastupa, s obzirom na činjenicu da je u showu bilo i djece.

“Halo, ima djece u publici, a u Kanadi to ne bi ni pokušao, ne bi mu dozvolili. Bolesnici”, “Svi u bojkot Nove TV. Uz djecu što nastupaju… Više nikad ne gledam Novu TV. Gdje sadpuste udruge za prava djeca. Glavno da primaju lovu ni za što”, neki su od komentara ljutitih gledatelja.

Označeno u