Humanitarna biciklijada krenula prema Vatikanu

Ogulinski biciklisti Ivan Puškarić Studio i Željko Magdić krenuli su u utorak 9. srpnja na humanitarnu biciklijadu dugu 1600 km od Ogulina do Vatikana i natrag.

Biciklijadom se, osim humanitarnog cilja koji se odnosi na prikupljanje novčanih sredstava za Emu Vučić iz Ogulina, želi ukazati na potrebu što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, javlja IKA.

Biciklisti su krenuli prema Vatikanu s Trga hrvatskih rodoljuba odakle su ih ispratili brojni prijatelji te zamjenica gradonačelnika Ogulina Ivana Salopek Šumonja i Danijel Vukelja, predsjednik udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić.

Ogulinski humanitarci planiraju od 9. do 21. srpnja biti na putu kojeg sami financiraju. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je puta, a podržava ga i Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Cilj ove biciklijade je dvostruki. Humanitarni cilj prikupljanje je novaca za potrebu ugradnje pokretne platforme u obiteljsku kuću šesnaestogodišnje Eme Vučić iz Ogulina. Osim toga, biciklisti žele ukazati i na potrebu što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca zbog čega se biciklijada organizira do Vatikana.

Preko IBAN-a udruge Oda prijateljstvu HR1024020061500070219 prikupljaju se donacije za dizalo u Eminoj kući jer je djevojka, nakon preživjelog moždanog udara, već tri godine nepokretna. Dizalo za koje se prikupljaju novčana sredstva pomoglo bi njenim roditeljima i sestrama oko brige za Emu.

Biciklisti će se, prilikom dolaska u Vatikan, susresti s hrvatskim veleposlanikom Pelicarićem, a nazočit će i misi u bazilici sv. Petra. Uz to, u Vatikanu će biti blagoslovljeni nabožni predmeti za Emine roditelje.

Na startu biciklijade, ogulinski biciklisti uručili su sponzorirane bicikle dvama potrebitim osnovnoškolcima koje su sponzorirali općina Saborsko i Lovačko društva Kuna iz Drežnice.

Prije samog kretanja bicikliste je blagoslovio fra Mirko Gregov iz franjevačkog samostana u Ogulinu. Fra Mirko ih je, zajedno s župnikom Josipdola i duhovnim pomoćnikom župe sv. Križa u Ogulinu Petrom Šporčićem, ispratio pred crkvom bl. Alojzija Stepinca u Kučinić Selu odakle su krenuli na put. Biciklisti su krenuli prema Krašiću odakle će se zaputiti u Zagrebu, sutradan će nastaviti svoj put preko Slovenije i Italije.

Označeno u