Inovacija u župi: Evo kako su uslijed pandemije vratili svetu vodu

Sveta voda na senzor oduševila vjernike u župi Sv. Leopold Mandić jutros na svetoj misi. Ideja da blagoslovljena voda bude na senzor u crkvi Sv. Leopolda Mandića prvi je pozdravio župnik velečasni Zeljko Lovrić koji naglašava kako je to izvrsno rješenje u ovo doba kada se posebno treba paziti na higijenu, piše Večernji list.

- Sretan sam što su se vjernici snašli i zahvalan što ljudi imaju dostupnu sada svetu vodu s kojom se mogu prekrižiti u znak sjećanja na krštenje i pripadnost svetoj zajednici - kaže velečasni Lovrić.

Članica župe Sv. Leopolda Mandića, Kristina, koja je ujedno i članica tima zaslužnog za ovo rješenje, napominje kako su sretni što su uspjeli napraviti proizvod na dobrobit svih vjernika.

- Ovo je rješenje koje smo mjesecima detaljno razvijali. Vjernicima je nedostajao taj vjerski simbolički znak i ovo nam je došlo spontano - veli Kristina. Oni od sada mogu sigurno i bez bojazni uzimati čistu svetu vodu i tom prilikom uz križanje kao prateći simbol u miru ulaziti i izlaziti iz crkve.

Označeno u