Iskra milosrđa - petak 28. rujna u 15 sati

Iskra Milosrđa, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa na ulicama gradova svijeta održat će se u petak, 28. rujna u 15 sati u organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj.

U organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa održat će se u sljedećim gradovima:

Ivanec - župa sv. Marije Magdalene
Kutina - Gradski trg
Pula Trg Portarata
Rijeka - Trsat
Solin - Gospa od Otoka
Split - Sustipan; ispred Rodilišta; ispred klinike CITO na Trsteniku
Studenci - na Franjevačkom trgu
Zagreb - ispred zagrebačke katedrale

Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja: 15 sati, 'sat Milosrđa', također je stalno.

Nakane ovogodišnje molitve su: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu osobito u zemljama Bliskog Istoku i za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, kao i na Papinu molitvenu nakanu za rujan: Ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta.

Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolita Łódźske nadbiskupije.