Korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog naroda: „KRVI KRISTOVA, OBNOVI HRVATSKU!“

U srijedu 17.02. na Pepelnicu, započinje Korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog naroda „Krvi Kristova, obnovi Hrvatsku“! Inicijator ove molitvene inicijative je Zagovorna mreža za Hrvatsku koju je pokrenula Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetome Hrvatske prije dvije godine. Preko 1000 molitelja uključeno je u zagovornu mrežu koji svakodnevno zagovaraju za Hrvatsku i hrvatski narod prikazujući svetu misu, post i molitvu krunice na određene nakane.

U ovoj korizmenoj inicijativi kroz 40 dana zazivati će se Kristova krv za sva stradanja, nesreće i grijehe koji su se tijekom povijesti dogodili i učinili u Hrvatskoj.

Glavna nakana molitvene inicijative je zadovoljština i pomirenje za svu prolivenu krv i žrtve na prostoru naše domovine, za žrtve iz našeg naroda u svijetu s posebnim naglaskom na duše koje u čistilištu vape za našim molitvama.

Potreba je sada posebno velika zbog pandemije i svih posljedica koje ona sa sobom donosi, a ujedno i potresa koji je načinio veliku materijalnu štetu na području Banovine. Sve to se odražava kako na našu materijalnu stvarnost tako i na duševnu i duhovnu stvarnost svakog pojedinca naše zemlje.

Svjedoci smo i sada da materijalno bez duhovnog nije dostatno, da pomoć u materijalnom bez molitve i vodstva Duhom Svetim postaje izvor nemira i nereda. Molitva i duhovna stvarnost treba biti primarna i na nju se trebamo oslanjati kako bi sve ono što radimo uistinu bilo plodonosno.

U ovoj korizmenoj molitvenoj inicijativi obnove po Kristovoj krvi pozvani su svi na sudjelovanje, a to se može učiniti tako da se odaberu neke od preporučenih pobožnosti i molitvi na ovu nakanu:

  • Post i odricanje
  • Pobožnost Križnog puta
  • Slavljenje Euharistije i Euharistijsko klanjanje
  • Molitva krunice ili ružarija, s posebnim naglaskom na Žalosna otajstva krunice
  • Pokornički Psalmi (6,32,38,51,102,130,143)
  • Krunica Božjeg milosrđa i litanije
  • Krunica Krvi Kristovoj i litanije
  • Prikazivanje, s ljubavlju, svih trpljenja i svega što činimo
  • Četrdesetnica Svetih Misa
  • Ostale pobožnosti i molitve prikazane s ljubavlju

Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj inicijativi putem društevnih mreža instagram ili facebook stranice. Za sve poticaje, pitanja možete nas kontaktirati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz Domovinski rat gdje je Gospodin štitio svoj narod i davao mu iznimnu snagu i vještinu.

Svatko je pozvan priključiti se iz ljubavi prema domovini.

Neka Gospodin po molitvama i zagovaranju preobrazi ovu našu lijepu zemlju i izlije obilje blagoslova.

Uključi se u zajedništvo molitelja i doprinesi preobrazbi svoje Domovine!

Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj inicijativi putem:

www.obonovauduhu.com

https://www.facebook.com/zagovorna.mreza.hr/

https://instagram.com/zagovorna.mreza?igshid=j0p28kodqq0l