KRIŽNI PUT ZA NEROĐENE NA ULICAMA GRADA ZAGREBA 'Molit ćemo da se svaki začeti ljudski život rodi'

Udruga "Hrvatska za Život" i Inicijativa "40 dana za život" organiziraju križni put za nerođene koji će se održati u petak, 5. ožujka, ulicama grada Zagreba s početkom u 17:30 ispred crkve Bezgrješnog Srca Marijina (Jordanovac).

U priopćenju iz Udruge napominju kako je kroz nepunih 30 godina hrvatske države prema službenim statistikama kirurškim namjernim pobačajem ubijeno više od 170.000 tisuća djece u hrvatskim bolnicama. Ovom javnom pokorom za grijehe pobačaja prisjetit će se i više od 10.000 kirurškim pobačajem namjerno ubijene djece u bolnici Merkur. O broju nezabilježenih kirurških pobačaja i pobačaja abortivnom kontracepcijom i umjetnim oplodnjama mučno je razmišljati, nadodali su.

“Križni put u kojem ćemo sudjelovati znak je i Kristove pobjede. Vjerujemo u skorašnju pobjedu kulture života nad kulturom smrti. Svjedoci smo povećanom broju poroda, sve brojnijoj moralnoj, duhovnoj i materijalnoj potpori trudnicama i očevima. Više od stotinu djece spašeno je kroz udrugu Hrvatska za Život za koje se zna, a nekoliko tisuća djece spašeno je preko drugih udruga za život. Također svjedočimo velikom broju uključenih muškaraca i žena u pokretu za život koji su patili od postabortivnog sindroma, sigurnim kućama za trudnice, hodovima za život te sve brojnijim raspravama o problemu pobačaja na svim razinama društva.

Molit ćemo da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura svakovrsna materijalna, emocionalna i duhovna potpora, zatim da svaki ginekolog, medicinski i bolnički djelatnik, političar, zakonodavac, novinar, svaki hrvatski građanin doprinese izgradnji i razvoju kulture života”, poručili su.

Križni put predvodit će svećenici i predstavnici molitvenih zajednica, udruga i zborova, a ponajbolji klapski pjevači pjevat će pučke korizmene napjeve duž sljedećih ulica: Jordanovac – Kišpatićeva – Bukovačka – Crnčićeva – Pokornog – Laščinska – Jordanovac.

Završetak je predviđen u 19:00 sati ispred spomenute crkve.

krizni-put-za-nerodjene-plakat.jpg

Označeno u