Milina liječnica iz KBC-a Rijeka: ‘Postoji još puno ‘Mila’ kojima treba pomoć, nadam se da ova kampanja neće potonuti u zaborav’

Posebnu zahvalu roditelji Mile Rončević uputili su prof. dr. sc. Jeleni Roganović, voditeljici Odjela hematologije i onkologije na Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na čijem je čelu već 12 godina.

“Drago mi je da se u javnosti podigla svijest o djeci s malignim bolestima, ali postoji puno ‘Mila’ i nadam se da ovo neće biti nacionalna kampanja koja će potonuti u zaborav”, kazala je za tportal, a donosi Narod.hr.

“Ta je žena cijeli svoj život posvetila bolesnoj djeci, i to najteže bolesnoj djeci. Profesorica Roganović već 40 godina liječi tu djecu kao da su njena. Puna je energije, ljubavi, elana. Za svako dijete ima individualni pristup. U ovim uvjetima postiže rezultate dostojne najboljih europskih klinika… Profesorica je vratila u život toliki broj djece da bih joj ja sutra podigao spomenik uz bana Jelačića”, kazao je jučer u emotivnom istupu na konferenciji za medije Milin otac Marin Rončević.

Doktorica Roganović ističe da je najvažniji uspjeh to što je dala napraviti “novu dječju onkologiju prije pet godina”.

“Mislim da me ne treba hvaliti, a cilj je svega da se skrene pažnja na to da ima tragedija u životu i da treba pomoći svoj djeci”, dodaje.

‘Kod Mile nisu iscrpljene mogućnosti liječenja u Hrvatskoj’

Na pitanje je li ona spojila obitelj Rončević s bolnicom u Philadelphiji, kaže:

“Mogućnosti liječenja uopće nisu iscrpljene ni u Rijeci, ni u Hrvatskoj, ni u Europi. Želja roditelja bila je da odu u Philadelphiju.”

Podsjetimo, Mila Rončević je jutros s roditeljima otputovala u SAD. Roditelji su dugo čekali i kasno u ponedjeljak navečer dočekali plan liječenja iz dječje bolnice u Philadelphiji. Ispostavljen im je račun od 3 milijuna dolara, koji s popustom iznosi 2 milijuna 300 tisuća dolara.

Za taj novac nude im se dvije kemoterapije uz transplantaciju.