Mladi hrvatski glumac koji je izgubio bitku protiv teške bolesti ostavio snažno svjedočanstvo vjere

Mladi splitski glumac Josip Braovac preminuo je u 31. godini nakon mjeseci teške borbe s karcinomom.

Josip je hrvatskim gledateljima najpoznatiji po ulozi Damira iz druge sezone popularne televizijske serije “Ruža vjetrova”.

Da nešto s njim nije u redu Josip je obznanio početkom godine na svom Facebook profilu otkrivši kako mu snagu u teškim trenucima daje upravo vjera u Boga.

Na jednoj od fotografija objavljenih na društvenim mrežama sjetnog pogleda gdje leži na bolesničkom krevetu, objavio je dirljiv status.

- Karcinom je bolest koja dolazi od zloga, hrani se žrtvinom patnjom i patnjom svih njegovih bližnjih. Isto tako kako posto zlo postoji i Bog koji je sama ljubav i smilovanje kao i liječnik čovjekove duše i tijela i zato puni pouzdanja u Boga govorimo: "O Bože, čijemu milosrđu nema kraja, čija je samilost neiscrpiva, pogledaj milostivo na nas, umnoži u nama djelo svojega milosrđa da ne očajavamo ni u najvećim iskušenjima, nego da se uvijek u sve većem pouzdanju predajemo Tvojoj svetoj volji, ljubavi i milosrđu! A ovome rogonji što se htio nahraniti mojoj patnjom i patnjom mojim bližnjih poručujem da će ovaj put ostati gladan! - napisao je tada mladi glumac.

Na posljednjim objavljenim fotografijama na društvenim mrežama zahvalio se svim svojim prijateljima na podršci u borbi s ovom groznom bolešću te da ga Bog stavlja kroz kušnju da postane jača osoba.

S preranom i iznenadnom Josipovom smrću teško se mire prijatelji koji se na društvenim mrežama opraštaju od Josipa emotivnim objavama.

Tako se  i predstojnik Ureda za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Prović dirljivom objavom se na Facebooku oprostio od glumca.

Dragi Josip Braovac, počivaj u miru Božjem, a obitelji iskrena sućut.

Prije par mjeseci uspjeli smo se malo dopisivati i napisao si: ‘Hvala puno, ja sam u glavi već pobijedio tu bolest, sad još samo da tjelesno odradim i uz Božju pomoć to je rješeno vrlo brzo. Božja snaga će se proslaviti pa ću imati lijepo svjedočanstvo.’

Sad kad čitam tvoje razne objave na ‘fejsu’ vidim da si nam svojim kratkim životom ostavio veliko svjedočanstvo vjere, (s)trpljivosti i potpunog predanja Božjoj volji. Jope, izbubio si ovozemaljsku bitku, ali svojom dobrotom pobijedio si ovaj grozni rat/k. Sad se lipo odmori do novog susreta u nebu!”

Označeno u