Oskvrnuta crkva na području župe Višnjan: Policija traga za nepoznatim počiniteljem

Nepoznata osoba oskvrnula je crkvu Svetog Duha kod mjesta Vrhljani i Rapavela na području župe Višnjan sramotnim grafitima i neprimjerenim porukama.

Na fotografijama koje je objavio portal Regional Express vidi se kako je netko po crkvi crnim sprejem ispisao: ‘Ubi Istrijana’, nekoliko ustaških ‘U’, kukaste križeve i nedovršeno “Smrt Is”.

Iz policije su potvrdili da su u ponedjeljak oko 9:30 zaprimili prijavu o grafitima neprimjerenog sadržaja. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a porečka policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Bivši istarski župan i eurozastupnik Ivan Jakovčić reagirajući na ovaj incident nije mogao sakriti zgražanje nad bezumljem za koje ne postoji apsolutno niti jedan razlog ili opravdanje.

“U 30 godina koliko se bavim politikom takav gnjusni čin se nikad nije dogodio na prostoru Istre! Oskrnaviti crkvicu, a i neke druge objekte u Višnjanu i tom dijelu Istre ustaško-nacističkim simbolima i porukama takvog sadržaja je bez sumnje za svaku osudu i zaslužuje i ljudsku, ali i Božju kaznu. Ja očekujem da policija pronađe osobu ili osobe koje su počinile ovo teško kazneno djelo i da će one biti najstrože kažnjene. Radi se o neciviliziranom činu i mogu samo reći da Istra tako nešto nije doživjela ni u najgorim ratnim godinama. Ako netko misli na ovaj način unositi nemir među stanovništvo ili ima namjeru destabilizirati Istru, mogu mu samo poručiti neka gre ča, ča prvo more jer će ga ruka pravde dohvatiti!”, kazao je Jakovčić za Glas Istre.

Označeno u