Pogledajte koliko je mladih vjernika svjedočilo vjeru na drugom Antunovskom hodu

Na drugom Antunovskom hodu mladih koji je održan u subotu, 6. lipnja, u organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca na čelu s fra Stjepanom Brčinom i uz suradnju dviju župa sv. Antuna sudjelovao je velik broj mladih.

Ovogodišnji Antunovski hodu mladih započeo je misom u svetištu Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima koju je animirao slavljenički tim Evangelizacijske zajednice sv. Maksimilijana Kolbea, Amorose, piše HKM.

U propovijedi vlč. Antun Sente stariji, župnik u Sesvetskim Selima, mladima je poručio kako na poseban način povezuju istok i zapad grada Zagreba.

“Želim vam da hod bude uspješan, da doživite zajedništvo s Bogom i jedni s drugima. Hod podrazumijeva kretanje. Kako bi hodali, moramo napustiti jedno mjesto kako bi došli do drugog. To ćemo danas napraviti kada ćemo napustiti ovo svetište u Sesvetskim Selima i zaputiti se na Sveti Duh. Tako je često i u našim životima. Moramo napustiti sebične navike i ugode koje nas vežu za ovaj život kako bi dosegli visine u kojima nas očekuje Bog. Tim činom postajemo bolji prema obitelj, prijateljima i kolegama. Kada hodamo, moramo podnijeti/prinijeti i žrtvu.

Tako i vi danas podnosite i prinosite žrtvu uz hod, sunce, bolne noge i druge stvari koje već sutra neće više igrati ulogu. Sve ćete to napraviti kako biste navečer proslavili ovaj događaj koji će obilježiti Zagreb. Ovaj milosni trenutak ne možete ponoviti jer će već sljedeće godine sve biti drugačije, zato nemojte propuštati milosti u svojim životima kako biste primili neko koja će možda doći ili ne.”

Nakon mise mladi su krenuli pješice prema drugom svetištu sv. Antuna na Svetom Duhu, a na putu su posjetili franjevački samostan u Dubravi.

Središnji događaj bio je evangelizacija na Trgu bana Jelačića, a predvodila ga je plesna skupina Evangelizacijske zajednice.


Hod je završen dolaskom na Sveti Duh gdje je bilo organizirano euharistijsko klanjanje, čašćenje relikvija svetog Antuna i slavljenje uz Petra Buljana i Amorose.

Označeno u