Posveta Isusu Kristu po Mariji prema sv. Ljudevitu

Zagovorna mreža za Hrvatsku, u ponedjeljak 29.11. 2021. kreće sa molitvenom inicijativom Posveta Isusu Kristu po Mariji prema sv. Ljudevitu Monfortskom u trajanju od 33. dana. Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Ljubljeni u Kristu! U sadašnje vrijeme susrećemo se s mnogim nevoljama koje su sustigle ljude diljem svijeta, kao i naš narod i domovinu, a ova posveta snažna je Nebeska zaštita za sve one koji se predaju Isusu po Mariji.

Stoga sve vas pozivamo na Posvetu Isusu Kristu po Mariji prema sv. Ljudevitu Monfortskom u trajanju od 33. dana. Prvi dan započinje u ponedjeljak 29.11.2021., a završava 01.01.2022. na blagdan sv. Marije Bogorodice. Posvetnu molitvu i meditaciju za svaki dan možete pratiti na telegram kanalu „POSVETA ISUSU PO MARIJI“.

#PosvetaIsusuKristu

“Čista Božja ljubav neka vlada u našim srcima”, tako je započinjao sv. Ljudevit Monfortski u mnogim svojim pismima duhovnim kćerima koje je vodio k svetosti. Ta čista Božja ljubav treba nas voditi do potpune slobode u Bogu, koju su sveci živjeli predano i radosno. Taj stupanj slobode sveti Ljudevit naziva “sveto ropstvo ljubavi”.

Priprava za posvetu tijekom 33 dana, prvi je korak koji želimo učiniti u ovom vremenu kad nam je sloboda ugrožena. Dakle, put posvete traje cijeli naš život, baš kao i poziv da budemo kršćani - svjetlo i sol u ovome svijetu, tj. autentični svjedoci Isusa Krista.
Neka nam ovo vrijeme Došašća bude prilika da se pripravimo za Božje rođenje u našim srcima i našim obiteljima, po posveti Isusu u Mariji da, poput sv. Ivana apostola, primajući Mariju u svoj život, dobijemo sigurnost našeg sjedinjenja s Isusom, u kojega je Bog stavio svu puninu od koje svi primamo milost na milost.

Braćo i sestre, neka nam ovaj “ljubljeni Isusov učenik”, i Sveti Ljudevit budu zagovornici u pripravi za posvetu. Neka nam ovo vrijeme s Marijom bude milosno, u slijedu svih onih milosti koje želimo okruniti potpunim predanjem Isusu po Mariji, i tako umnožiti one “darove” koje smo dobili na krštenju donoseći plodove: veću slavu Božju, dobro našeg naroda i vlastito posvećenje."

Vaš brat u Kristu i Marijin sin pater Mihovil Filipović
Zagovorna mreža za Hrvatsku

Označeno u